MUHTARLAR GÜNÜ HENDEK’TE KUTLANDI

Muhtarlar Günü Hendek Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı.

MUHTARLAR GÜNÜ HENDEK’TE KUTLANDI


19 Ekim 2015 sayılı genelge ile Resmi gazetede yayınlanmasının ardından her yıl kutlanan Muhtarlar Günü Hendek Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı.
Törene Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Hendek Garnizon Komutanı J. Yzb. Deniz Kün, Kurum ve Daire Amirleri, CHP ve MHP İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Muhtarlar ve Vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Program Hendek Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Dursun Emin Kula’nın konuşması ile devam etti.
Kula, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, 1829 Türkiye’de ilk Demokrasiye adım atılan bir seçim ve bu seçim de Muhtarlar seçimi. Bugün 19 Ekim 2017, tam 188 yıl önce. Muhtarlığın temelinin ne kadar eski olduğunu ve toplumdaki asıl yerinin ne olduğunu tarihe baktığımız zaman görürüz. Bu anlamda Devlet büyüklerimiz, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm Devlet büyüklerimize Muhtarlara göstermiş oldukları önem ve ehemmiyetten ötürü herkese çok çok teşekkür ediyor, günümüzün Muhtarlık kurumuna Hendek Halkına ve Türkiye’mize hayırlı olmasını temenni ediyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum diye konuştu.

Konuşmaların ardından sona eren program, Muhtarlar günü münasebetiyle Saat:11.30’da Hendek Belediyesi Uludere Sosyal Tesislerinde verilecek olan yemek programı ile devam edecek.


Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2017, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184