Muhtarlar Günü Kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü Hendek'te çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Muhtarlar Günü Kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü kutlamaları kapsamında ilk olarak Hendek Belediyesi Uludere Tesislerinde kahvaltı programı düzenlendi. Programın ardından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile Muhtarlar Günü kutlandı.

Kahvaltı programı düzenlendi

Hendek Belediyesi Uludere Sosyal Tesislerinde mahalle muhtarlarının katılımlarıyla kahvaltı programı düzenlendi. Kahvaltıya Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan ve ilçe protokolü katıldı. Kahvaltı öncesi masaları tek tek dolaşan Kaymakam Acır ve Başkan Babaoğlu muhtarlara hoş geldiniz diyerek günlerini kutladılar.

Programda ilk olarak konuşan Tüm Hendek Muhtarlar Dernek Başkanı Kadir Yağlı, programımıza katılımlarınızdan ötürü teşekkür ediyor, tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyorum dedi.

Dayanışma içindeyiz

Daha sonra konuşan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Muhtarlık müessesinin geçmişi asırlar öncesine dayanırken, köklü bir maziye sahip olması önemini bir kez daha göstermektedir. Osmanlı döneminde 1829 yıllarına kadar dayanan muhtarlık Cumhuriyet döneminde de varlığı sürdürmüş kanunlarla güçlenerek bugünlere kara ulaşmıştır. Mahallelerimizin sesi, Devlet-Millet arasında köprü vazifesi gören muhtarlarımız demokrasinin olmazsa olmazı en önemli temsilcileridir. Muhtarlarımızın şehrimiz ve aziz hemşerilerimiz için her zaman yanındayız. Biz Hendek’i inşa ederken, Hendek’in sorunlarını çözerken hep birlikte hareket edeceğiz. Elimizdeki imkanları en iyi sizler biliyorsunuz, hangi kurum ne görev yapıyor, taleplerin hızlı şekilde ilgili yerlere aktarılması noktasında vatandaşımızın rehberi konumdasınız. Sizlere daha güzel bir yarınlar için ihtiyacımız var. Dayanışma içinde olacağız, yardımlaşacağız. Bu duygularla vefat eden muhtarlarımızı bu özel günde rahmetle anıyor, tüm muhtarlarımızın bu günü kutluyorum. Ailelerinizle birlikte sağlık ve huzur dolu yarınlar diliyorum. 2015’ten bu yana kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Gününüz kutlu olsun dedi.

Gününüz kutlu olsun

Son olarak konuşan Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır İse, bugün önemli bir gün bugün köylerimizin ve mahallelerimizin temel taşı olan muhtarlarımızın günü. Devletimiz muhtarlarımıza büyük önem vermektedir. Özellikle son zamanlarda muhtarlarımızın yaptıkları işler, başardıkları görevler çok çeşitli hale gelmiştir. Bu değerli görevleri yaptığınız için ve ülkemize büyük hizmet ettiğimiz için her birinize teşekkür ediyorum. Değerli arkadaşlar bir ülkenin ilerlemesi mutlaka vatan millet el ele devlet millet el ele olarak ilerler. O nedenle muhtarlarımız bizim en üst bireylerimiz olarak vatandaşlarla büyük bir samimiyet içerisinde ve iç içe yaşayarak onların sorunlarını İlk elden görerek ve ilgili mercilere aktararak son derece önemli görevler üstlenmektedirler. Gece gündüz bilmeyen ve mahallesi için, köyü için elinden gelen her şeyi yapan değerli muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyorum diye konuştu.

Acır ve Babaoğlu’ndan çiçek takdimi

Konuşmaların ardından günün anlam ve önemine binaen Kaymakam Acır Dernek Başkanı Kadir Yağlı’ya, Başkan Turgut Babaoğlu ise Hendek’in tek kadın muhtarı olan Hüseyinşeyh Mahalle Muhtarı Şükriye Tatarhan’a çiçek takdim etti. Uludere Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltı programının ardından Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni gerçekleştirdi.

Tören

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlatan törene Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Tüm Hendek Muhtarlar Dernek Başkanı Kadir Yağlı, “ Öncelikle daha önceden muhtarlık yapan ve ebediyete intikal etmiş olan tüm muhtarlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. İlk muhtarlık seçimi 188 yıl önce yapıldı. Biz muhtarlar 188 yıldır ülke demokrasisinin temel taşlarıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletinde halk ile devlet arasında köprü vazifesi görüyoruz. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 Ekim gününü muhtarlar günü ilan etmesinden dolayı şahsım ve tüm muhtarlarım adına minnet ve şükranlarımı sunarım. Günün anlam ve önemine binaen teşrif ederek bizleri onurlandırdınız” diyerek törene katılan herkese teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2021, 14:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184