MUHTARLARA EĞİTİM SEMİNERİ

Hendek Kaymakamlığı tarafından Mahalle Muhtarlarına Eğitim Semineri verildi.

MUHTARLARA EĞİTİM SEMİNERİ


Hendek Ticaret Merkezi Konferans Salonunda yapılan seminere, Hendek Kaymakamı İdris Akbıyık, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Umut Âşık, Hendek Emniyet Müdürü İsmail Baş, Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kavakçı, İdari Şube Başkanları, Kamu Kuruluşları Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve Muhtarlar katıldı.
Seminer programında, Hendek Emniyet Müdürü İsmail Baş tarafından, Emniyet ve asayiş açısından Muhtarların görevleri, Kimlik bildirim Kanunu ve her Muhtarın bölgesinde aranıp bulunmayanlar hakkında yapılacak işlemler.

İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Umut Âşık tarafından, Mahalle Muhtarlarının Emniyet ve Asayiş açısından görevleri ve Kimlik bildirim Kanunu.

İlçe Nüfus Müdürü Turgay Azın tarafından, Evlenme ile ilgili talimatname, Mahalle Muhtarlarının Nüfus Müdürlüğü ile ilgili işlem ve görevleri.

İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Meral Uygun tarafından, Sosyal Yardımlaşma Faaliyetleri hakkında yapılan işlemler ve bu konuda Muhtarlara düşen görevler.
Hendek Orman İşletme Müdürü Mustafa Arpacı tarafından, Ormanlar ile ilgili talimatname, Orman yangınlarının önlenmesi, Mahallelere verilecek ihtiyaçlar ve avlanma yasağı ile ilgili Muhtarlıklara düşen vazifeler.

Hendek Belediyesi İmar İşleri Müdürü Tunahan Kuru tarafından, İmar Kanununun uygulanması ve Hendek Belediyesi İmar işleri Müdürlüğü tarafından yapılan iş ve işlemler.

İlçe yazı işleri Müdürü Ali Osman Baloğlu tarafından, Mahalle Muhtarları hakkında kovuşturma ve yargılama usulleri, Muhtarların istifa, görevden alınma ve izin işlemleri, Mülki İdare Amirlerinin Mahalle Muhtarlar hakkında yetkileri, Muhtarlar ile ilgili iş, işlemler ve sorunlar.

Hendek İlçe Müftülük görevlisi A. Kadir Karabıyık tarafından, din görevlilerinin Muhtarlarla ve Vatandaşlarla olan münasebetleri.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Elif Arslan tarafından, salgın hastalıklarla mücadele, aşılama çalışmaları, Aile hekimliği uygulaması ile diğer iş ve işlemler.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Temel Ata tarafından, hayvan sağlığı, aşılama ve seracılık hakkında açıklamalar, Muhtarla ilgili iş ve işlemler ve Muhtarlardan istenen vazifeler hakkında Muhtarlar bilgilendirildi.
Bilgilendirme seminerinin ardından Hendek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında 2016 yılında görev yapacak Mahalle Muhtarlarından 2 üye seçimi yapıldı.

Divan Başkanlığını İlçe yazı işleri Müdürü Ali Osman Baloğlu, Divan Üyeliklerini Türkiye Muhtarlar Derneği Hendek Şube Başkanı İsmet İskefiyeli ve Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Coşkun Samur’un yaptığı seçim sonrasında, Mustafa Semiz ve İbrahim Tosun 2016 yılında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında görev yapacak olan Muhtarlar olarak belirlendi.

Dilek ve Temennilerin ardından program sona erdi.


Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2015, 16:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184