ÖĞBET İMAMOĞULLARI HENDEK’TE BULUŞTU

Hendek’te Öğbet İmamoğulları boyundan gelen Avcilar, Nuhlar, Gümüşler, Ahmet Çavuşlar sülaleleri Selman Dede mesire alanında piknikte bir araya geldi.

ÖĞBET İMAMOĞULLARI HENDEK’TE BULUŞTU


1. Geleneksel Yeşiller Mahallesi yardımlaşma Tanışma ve kaynaşma adı altında Selman dede mesire alanında piknik düzenlendi.

Yeşiller mahallesi sakinleri mahallelerinin kuruluşu ile ilgili uzun yıllardır yaptıkları araştırmayı bitirerek mahallede komşuluktan çok her hanenin birbiri ile akraba olduklarını öğrenmeleri üzerine bir araya gelmek için piknik programı düzenleyerek Selman dede mesire alanında bir araya geldiler.

Kendilerini mahallede orta kuşak olarak gören Cavit Şaşmaz, Remzi Kavak,ihsan -Kerim Erenol, İlhan Erkoç, İsmail Ersoy, ve İsmail Kavak’ın düzenlediği piknik programına  Hendek-Adapazarı-İzmit-İstanbul-Almanya-Düzce’den 400 kişilik bir katılım oldu.

Piknik programını düzenleyerek akrabaların bir araya gelmesini sağlayanlar Mahalleye dönüşün başladığını ve bu dönüşü hızlandırmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek bu birlikteliği bir Dernek Çatısı altında toplamayı kararlaştırdılar.

Bu yıl ilki düzenlenen Öğbet İmamoğulları buluşmasının önümüzde ki yıl katılımın daha yüksek olması hedefleniyor.

Piknikte Öğbet İmamoğulları boyundan gelen akrabalar bol bol sohbet ederek hasret giderdiler.

Piknikte mangaldan hariç yöresel ikramlarda büyük ilgi gördü.

Geleneksel hale getirilmesi planlanan piknik programı haricinde Bayraktepe mahallesinde bu yıl Ramazan ayı içerisinde akrabaların buluşacağı iftar programı da düzenleyecek.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2015, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184