Ordulular Derneğinden Bilgilendirme Toplantısı

Hendek Ordulular Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği fındık üreticilerini bilgilendirme etkinliği düzenledi.

Ordulular Derneğinden Bilgilendirme Toplantısı

Hendek Ordulular Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından Hendek Ticaret merkezi konferans salonunda düzenlenen toplantıya Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır, Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez, Hendek Belediye Meclis Üyesi Ahmet Ay, Sakarya Ordulular dernek başkanı Özcan Canbul, Hendek Karadenizler dernek başkanı Mehmet Paslı, İyi Parti Hendek İlçe başkanı Fatih Bayındır, Muhtarlar, Okul Müdürleri , Dernek üyeleri ve Hendekli vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması sonrası İstanbul Beyazıt Camisi müezzini Hasan Türün’ün Kur-an tilaveti ile başlayan program konuşmalar ile devam etti.

Derneğimizin amaçları ne

Hendek Ordulular Dernek Başkanı Hamdi Gevher yaptığı konuşmada, 6. Aylık bir derneğiz resmiyet kazandıktan sonra ilk programımız bu programımızın amacı kaynaşmak, tanışmak birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmek diyeceksinizki derneğin amacı ne ismin dede görüyorsunuz eğitim kültür ağırlıklı sosyal dayanışma derneğidir birinci derecede eğitimimize eğitimde olan çok değerli gençlerimize onların milli ve manevi bir eğitim alabilmeleri için dernek olarak yar gücümüzle onlara destek olmak dernek olarak onlara burs vermek onların eğitimleri boyunca yanlarında olmak ane baba ve akraba olarak görmelerini sağlamak için geleceğimizi onlar şekillendirecek geleceğimiz onlarla güçlü ve kuvvetli olacak dedi.

Tabela Derneği Olmak İstemiyoruz

Biz tabela derneği olmak istemiyoruz diyen Gevher, yaldızlı sözler söyleyip te gündemde olmak istemiyoruz. Biz icraatlarımızla programlarımızla yapacağımız etkinliklerimizle sizin yanınızda içinizde olmak istiyoruz öğrencilerimiz kadar biz bölgemizin birinci gelir kaynağı olan fındık konusunda da üreticilerimizi bilgilendirmek onların rekoltelerini yükseltemilmek kaliteli fındık üretimini desteklemek o konuda gelişen bilgiyi de gelişen teknolojiyi de o bilgiyide onlara vermek istiyoruz ifadelerini kullandı.

Her İlçeye Dernek binası

Sakarya Ordulular Dernek Başkanı Özcan Canbul yaptığı konuşmada, Öncelikle böyle güzel bir buluşmayı organize ettikleri için Hendek Ordulular dernek başkanı ve yönetimine huzurunuzda tebrik ediyorum.

Sayıları yüz elli bini bulan sakaryada bulunan ordulu hemşerilerime bir kaç müjde vermek istiyorum. Sakarya Büyükşehir Belediye başkanı sayın Ekrem Yüce’nin oluru ile Belediyeden bir arsa kiraladık üzerinde ordululara yakışır bir yapı işa etmeye hazırız buradan Büyükşehir Belediye başkanımız Ekrem Yüce’ye teşekkür ediyoruz.

Allah nasip ederse önümüzdeki nisan ve mayıs aylarında inşaatımızı tamamlamış olacağız siz Hendekli Ordulu hemşerilerimizin katılımlarıyla muhteşem bir açılış tertip etmek istiyoruz ve devamında her ilçeye dernek binası inşa edeceğiz. Bu buluşmayı kaynaşmayı organize eden hendek Ordulular dernek başkanı ve yönetimini tebrik ediyorum dedi.

Hendek Belediyesi olarak yanınızdayız

Hendek Belediye Başkan yardımcısi Hüdaverdi Bahadır yaptığı konuşmada, Bu bir kültürdür bir gelenektir bunla ilgili yaptığız çalışmalar için tebrik ediyorum çiftçi eğitimsiz olmaz bu eğitimide mutlaka birileri birileri vermesi gerekirdi bunlara vesile oldukları için kendilerine teşekkür ederim  bizde aynı zamanda Hendek Belediyesi olarak’ta yanlarında olduğumuzu bildiririz katılımınızdan dolayı teşekkür ederim çiftçi eğitimli olmalı bu memleketin temel direği elinden geçer aşsız iş olmaz önce aş derler sonra sanayidir ifadelerine yer verdi.

Tasavvuf konseri ve Semazen gösterisi

Türk Tasavvuf müziği sanatçıları Kemal Faruk ve Kasım Torunoğlu verdiği konser ve semazen gösterisi yapıldı.

Fındık üreticilerine bilgilendirme

Program sonunda Ziraat Mühendisleri Melek Sağut, M. Gizem Baydar ve Sosyolog Aybüke Aydoğmuş tarafından fındık üreticilerine bilgilendirmelerde bulunmaları ile program sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184