Ordulular Dernekleşiyor

Hendek’te yaşayan Ordulular, Dernekleşme kararı aldı.

Ordulular Dernekleşiyor

Ordu'dan Hendek'e göç eden ve Hendek’te yaşayan Ordulular adına dernek çatısı altında birleşmeyi hedefliyor.

Hendek'te doğup büyüyen ve yaşayan Ordu kökenli Hendekliler kendi aralarındaki akrabalık bağları, birlik beraberliği güçlendirmek ve kendilerine has kültürlerini yaşatmak için dernekleşme kararı aldı.

Dernekleşme kararı

Ordu kökenli Hendek'liler, dernek kurma konusunda fikir alışverişinde bulunmak için, emekli müftü Hamdi Gevher'in girişimleriyle düzenlene toplantıda bir araya gelirken toplantıya yoğun katılım oldu.

Katılımcılara derneğin kuruluş amacını ve tüzüğünü anlatan Gevher, Derneğin kurulma amacının Ordu kökenine mensup Hendeklilerin birbirlerini daha iyi tanıması, dayanışma içinde olmasını sağlamak ve bu birlikteliği dernek kurarak resmiyete dökmek olduğunu ayrıca kurulacak derneğin, eğitim, kültür ve sosyal projeler üretereK, Hendek'te yaşayan Ordu kökenli Hendek'lilerin güçlenmesini sağlamak olduğunu, söyledi.

Fikir alış verişleri yapıldı

Toplantıda söz alan misafirler, kurulacak derneğin siyasete karıştırılmadan, eğitim, kültür ve sosyal projeler üretmesi gerektiğini, aynı zamanda gençlerin eğitimi ve topluma kazandırılması yönünde çalışmalar yapılmalıdır ifadelerine yer vererek dernekleşme ile ilgili fikirlerini beyan ettiler.

Toplantı sonunda dernek kurulması yönünde Oy Birliği ile karar alınırken Derneğin ise çok yakın zamanda kurulmasının planlandığı öğrenildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184