Orman İşletme’den Hendek'te Tatbikat

Orman İşletme Müdürlükleri bazında yapılan silvikültür, ağaçlandırma ve toprak muhafaza çalışmalarına ait hizmet içi eğitim tatbikatı Hendek’te yapıldı.

Orman İşletme’den Hendek'te Tatbikat


Hendek Orman İşletme Müdürlüğünün ev sahipliğinde Adapazarı, Akyazı, Geyve, Gölcük, İzmit,  Karasu Orman İşletme Müdürlüklerimizin tüm teknik ekiplerinin de katılımıyla Çamdağı 1917 Orman İşletme Şefliğinde Silvikültür Tatbikatı gerçekleştirildi.
Eğitime Bölge Müdürü Okan Kurşun başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcıları Halil Karademir, Halis Belen, Adil Şencan, Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü Ziya Karagüzel, Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Mühendisleri ile İşletme Şefleri katıldı.

Eğitimde ormanlarımızda yapılacak olan tabii gençleştirme aşamalarından tohumlama kesimi, arazi hazırlığı, mini ekskavatör ile orman gülü temizliği, suni gençleştirme çalışmalarında mini ekskavatör ile buror teras yapımı, gençlik bakımı (Sürgün Kontrolü), kültür bakımı (ot alma çapası, teras tamiri), tabii gençleştirme ve suni gençleştirme sahalarında fidan sayımı, çıplak ve tüplü fidan dikimi, sıklık bakımı, ilk aralama bakımı ve meşcere bakımı konuları uygulamalı anlatıldı.

İstikbal Ağaç seçimi yapılacak, kontrol parseli bırakılacak

Silvikültür Şube Müdürü Ziya Karagüzel yaptığı bilgilendirmede, Genç meşcere sahalarında öncelikli olarak geleceğe yönelik istikbal ve aday istikbal fertlerinin belirlenerek işaretleme yapılmalıdır. Müdahaleler ise, istikbal ve aday istikbal fertlerine baskı yapan fertler üzerinde uygulanmalıdır. Kayın ve Meşe’de ara ve alt tabakaya müdahale edilmemelidir. Uygulama yapılacak bölmelerde kontrol parseli bırakılmalıdır dedi. Ardından istikbal fertlerinin seçimi, istikbal fertlerine baskı yapan ağaçların tespiti için her işletme müdürlüğü şefleri örnek alanda bağımsız uygulama yaptı. Daha sonra ortak uygulamada bağımsız uygulamalar tartışılarak “azami müştereklerin”artırılmasına çalışıldı.
Silvikültür, Ormanlarımızın geleceğidir

Tatbikat sonunda Bölge Müdürü Okan Kurşun, Silvikültür çalışmalarının önemine dikkat çekerek, Silvikültürel çalışmalara ormanlarımızın sürdürülebilirliğine önem veriyoruz. Bu bağlamda ormanlarımıza  silvikültür tekniği doğrultusunda bakımlar yapılarak ormanlarımızı gençleştirmek ve sağlıklı gelişimini devamlılığını sağlamak için çalışıyoruz. Yapılan eğitimin verimli olduğunu düşünüyorum.

Hendek Orman İşletme Müdürlüğü Teknik Ekibine hazırlıklarından dolayı, eğitime etkin katılım sağlayan tüm teknik ekibimize katılımlarından dolayı teşekkür ederim dedi.


Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2019, 12:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184