Orman Yangınları İçin Gönüllü Oldular

Hendek’te 100’e yakın gönüllü, eğitim sonrası yapılan sınav ile Orman Yangın Gönüllüsü oldular.

Orman Yangınları İçin Gönüllü Oldular

Hendek Orman İşletme Müdürlüğü ve Hendek Gençlik Merkezi‘nin ortak çalışması ile Orman Genel Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu  “Orman Yangını Gönüllüsü” eğitim ve sınavı Hendek Gençlik Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi.

100 gönüllü katıldı

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü ve Hendek Orman İşletme Müdürlüğü Eğitmenlerince verilen Eğitim çalışmalarına Sakarya Arama Kurtarma Ekibi (SAKE), Hendek Eğitim Fakültesi Öğrencileri ve gönüllü Vatandaşlar katılım sağlarken eğitim, uygulama ve bilgilendirme çalışmaları sonrasında eğitime katılan 100’e yakın gönüllü yapılan sınavın ardından Orman Yangını Gönüllüsü oldu.

Orman Yangınlarında destek gücü

Hendek Gençlik Merkezi yerleşkesinde verilen uygulama ve pratik eğitimlerde orman yangınları ile mücadele konularında bilgi sahibi olan katılımcılar, olası orman yangınlarında gönüllü olarak görev alarak ekiplere destek sağlayacak. Eğitim sonunda yapılan sınav ile başarılı olan gönüllülere Orman Genel Müdürlüğünce olası yangınlarda kullanılmak üzere kişiye özel koruyucu malzeme ve ekipmanlar verileceği öğrenildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184