Ormanlara Giriş ve Çıkışlar Yasaklandı

Sakarya Valiliği, ikinci bir emre kadar ormanlık alanlara giriş ve çıkışları yasakladı.

Ormanlara Giriş ve Çıkışlar Yasaklandı

Sakarya Valiliği son günlerde Türkiye'nin dört bir tarafından çıkan yangınlarla alakalı tedbir kararı aldı.

Sakarya'nın ormanlık alanlarının geniş olması olası bir kötü durumun yaşanmaması için Valilik hafta sonu da dahil olmak üzere Sakarya'da ormanlık alanlara giriş ve çıkışları yasakladı.

Jandarma ve Polis denetim yapacak

Vali Kaldırım Kaymakamlıklar koordinasyonunda sorumluluk alanları gözetilmeksizin Emniyet ve Jandarma birimleri ile Orman Bölge Müdürlüğü ve bağlı birimleri tarafından sıkı bir şekilde denetlenmesini istedi. Ayrıca gerekmesi halinde İl Merkezinden İlçelere personel takviyesi yapılması konusunda ilçe müdürlüklerine yazı gönderildi.

Mesire alanları dışında mangal yapmak yasak

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, mesire alanları dışında ateş ve mangal yakılması, ormanlık alanlara piknik yapmak amacıyla girilmesi ve havai fişek atılmasını da yasakladı.

Sakarya Valiliği’nden yapılan yazı açıklama

Konuyla ilgili olarak, Sakarya Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada;

Tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de hava sıcaklıklarının aşırı derecede yükseldiği, bu hafta sonu da devam edeceği Meteoroloji Genel Müdürlüğünce değerlendirilmiştir.

Bu nedenle ülkemizin ve ilimizin akciğerleri olan ormanlarımızda çıkabilecek yangınların önlenmesi amacıyla, bugünden itibaren ikinci bir emre kadar ilimizde izin verilen mesire alanları dışında ateş ve mangal yakılması, ormanlık alanlara piknik yapmak amacıyla girilmesi ve havai fişek atılması yasaklanmıştır.

Özellikle bugün ve hafta sonunda sıcaklıkların artacak olması (38 derecelere çıkması) nedeniyle vatandaşlarımızın hafta sonunu mesire ve ormanlık alanlarda geçirecekleri değerlendirildiğinden ormanlarda çıkabilecek yangın nedeniyle hassas davranılması, ilimizde orman yangını yaşanmaması ve milli servetimiz olan ormanlarımızın korunması için vatandaşlarımızın dikkatli olmaları büyük önem arz etmektedir ifadelerine yer verildi.

Sakarya Valiliği

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2021, 17:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hilal Bölükbaşı
Hilal Bölükbaşı - 3 yıl Önce

Salman Dede türbesinin bulundugu ormanda mangal yapmakta yasak mı?

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184