OTİZM FARKINDALIK GÜNÜNDE BULUŞTULAR

Hendek Özel Gelişimsel Yaklaşım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi 2 Nisan Otizm Farkındalık gününde özel öğrencileri ve ailelerine kahvaltı verdi.

OTİZM FARKINDALIK GÜNÜNDE BULUŞTULAR


Kupa Yemek salonunda 2 Nisan Otizm Farkındalık günü nedeniyle verilen kahvaltıya Özel Gelişimsel Yaklaşım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi Kurucusu Hilal Yanık Bahadır, İdareciler, Öğretmenler, Öğrenciler ve veliler katıldı.

Otizm’li çocukların gönüllerince vakit geçirdiği Kahvaltı programında Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Bahadır ve Öğretmenler çocuklarla yakından ilgilenerek katılımlarından dolayı ailelere teşekkür ettiler.

Otizm bir engel değil bir farklılıktır

Özel Gelişimsel Yaklaşım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi Müdürü Hilal Yanık Bahadır “ Otizm bir engel değil sadece farklılıktır. Bunu her zaman dile getiriyoruz. Otizmde bilimsel dayanakları kuvvetli olan ve erken yaşlarda sunulan eğitsel desteklerle, otizmi olan bireylerde önemli gelişmeler sağlanabilmektedir. Dolayısıyla, bu bireylere yönelik eğitimsel çalışmaların yaygınlaştırılması ve etkili bir şekilde sunulabilmesi için dünya çapında pek çok girişim söz konusudur. Bu girişimlerden bir tanesi de, Otistik Spektrum Bozukluğu (OSB) konusunda farkındalık yaratmak, sorunları gündeme getirmek, çalışmaları teşvik etmek ve özellikle erken eğitimin önemine dikkat çekmek amacıyla, Birleşmiş Milletler tarafından iki Nisan gününün “Dünya Otizm Farkındalık Günü”  olarak kabul edilmiş olmasıdır. Her yıl dünya çapında bu kapsamda çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Bizlerde Rehabilitasyon merkezi olarak öğrencilerimiz ve aileler ile birlikte Otizm Farkındalık gününü bir arada kutlamayı istedik. Programımıza katılan ailelere teşekkür ederim “ diyerek 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık gününü kutladı.








Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2016, 12:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184