Otizmin Farkındayız Yanınızdayız

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü nedeniyle anlamlı etkinliklere imza attı. Başkan Babaoğlu Otizmli bir genci evinde ziyaret etti.

Otizmin Farkındayız Yanınızdayız

Ziyarette Mavi balonlar uçurularak gökyüzüne salındı. Otizm farkındalığına dikkat çekmek amacıyla akşam saatlerinde ise Hendek Belediyesi hizmet binası maviye büründü.

Evinde Ziyaret Etti

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu Hendekli Otizmli genç Emirhan Odacı’yı evinde ziyaret etti. Başkan Babaoğlu Emirhan ile yakından ilgilendi.

Başkan Babaoğlu Odacı ailesiyle birlikte sohbet ederek Emirhan’ının durumu hakkında bilgiler aldı. Babaoğlu’nun ziyaretinden dolayı Emirhan’ın yaşadığı mutluluk ise görülmeye değerdi. Ziyaretin sonunda Otizmli genç Emirhan ve annesi Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla gökyüzüne mavi balonlar bıraktı.

Farkındayız, Yanınızdayız

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla genç Emirhan ile vakit geçiren Başkan Babaoğlu, “Günümüzde her 68 çocuktan biri otizmli olarak dünyaya geliyor. Bu evlatlarımızın sosyal hayata dahil olabilmeleri için mutlaka eğitim sistemi içinde yer almaları gerekiyor. Çünkü eğitim, otizmli birey için her şeyden önce tedavi anlamına geliyor. Otizmi diğer engel gruplarından ayıran en önemli fark; erken tanı ve erken kaynaştırma eğitimiyle otizmli çocukların sorunlarının büyük bir kısmını aşıyor olmaları.

Bu yüzden, otizmin kamuoyunda bilinirliğinin artması için hepimiz el ele vermeliyiz. Bugün ziyaretimiz dolayısıyla Emirhan’ın yaşadığı mutluluk gözlerinden belli oluyor. Başkanları olarak genç kardeşime ve hayatları özveri ve adanmışlıkla geçen anne ve babasına canı gönülden desteklerimi sunuyor ve onların her daim yanında olduğumu belirtmek istiyorum.” dedi.

Hendek Belediyesi Maviye Büründü

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda ‘Otizme mavi ışık yak’ kampanyasına destek olup, otizme dikkat çekmek adına Hendek Belediyesi ana hizmet binası mavi ışıkla aydınlatıldı. Otizmin bir engel olmadığını, çocuklarımızın bağımsız yaşayabilmelerinin, gereksinimleri olan becerileri kazanabilmelerinin doğru yöntemlerle ve eğitimle sağlanabileceğini ifade eden Başkan Babaoğlu “Anlamlı günde 'Mavi Işık Yak' kampanyasını yürekten destekliyor, farklılıkları fark ediyoruz ve her zaman Otizmli kardeşlerimizin yavrularımızın yanınızdayız. Otizm engel değil, farklılıktır” dedi.

Hendek Belediyesi

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2022, 11:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184