ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜNDEN OTİZM İLE İLGİLİ KONFERANS

Sakarya Üniversitesi Öğretim elemanlarından Arş. Gör. Ahmet Fidan organizatörlüğünde gerçekleştirilen Dünya otizm farkındalık ayı etkinlikleri kapsamında "Otizmli bireyler ve eğitimleri son 10 yılda neler öğrendik" konulu konferans düzenlendi.

ÖZEL EĞİTİM BÖLÜMÜNDEN OTİZM İLE İLGİLİ KONFERANS


Hendek Ticaret Merkezi Konferans salonunda düzenlenen Konferansa  Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsünden Prof. Dr. Elif Tekin İftar konuşmacı olarak katıldı.

Sakarya Üniversitesi Özel eğitim bölüm başkanı Öğr. Gör. Fidan Özbey ve özel eğitim bölümü akademik personelinin de katılım gösterdiği konferansa büyük oranda zihin engelliler öğretmenliği bölümü öğrencileri dinleyici olarak katıldılar.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsünden Prof. Dr. Elif Tekin İftar  otizm ile ilgili olarak otizmin tanımı, tanı ölçütleri, otizm türleri, yaygınlığı, otizm nedenleri, tanılanma süreci, otizme ilişkin müdahaleler ve bilimsel dayanaklı uygulamalar gibi konular hakkında bilgiler verdi.

 

Özel Eğitim Bölüm başkanı Öğr. Gör. Fidan Özbey  "Öğrencilerimizin var olan bilgilerinin derlenmesi ve yeni bilgiler edinmeleri açısından konferansın bölümümüze büyük katkı sağladığını ifade etmek isterim. Elif hocamız yoğun temposuna rağmen bizlere kıymetli vaktinden zaman ayırarak katkı sağladığı için minnettarız. Otizm alanındaki son 10 yılda gelinen aşamaları hep birlikte keyifle dinledik" dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2015, 11:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184