Öztürk Türkçülük Gününü Kutladı

Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Öztürk, 3 Mayıs Türkçülük Gününü kutladı.

Öztürk Türkçülük Gününü Kutladı


Büyük Türk Milletinin varlığına kast edenlere karşı kararlılık ve cesaretle, Türklük aşkıyla gösterilen tarihi duruş ve uyanışın 76.yılında 3 Mayıs’ın kahramanlarını saygıyla ve hayırla yad ediyorum.

3 Mayıs Türkçülük günü, Türk Milliyetçilerinin şahlanışı olduğu kadar ilelebet yaşatılacak olan Türk Ülküsünün uyanış günüdür. 3 Mayıs 1944’te Türk Milletinin bekası için mücadele eden 24 kahraman vatan evladı türlü türlü zulüm ve işkenceye maruz kalmıştır. 
Bu tarihi mücadele zafer ve başarılarla dolu, bir o kadar da hüzünlü ve zorludur.

Geçmişte olduğu gibi bugünde Türk Milliyetçileri, vatan ve milletin menfaatlerini kendi canından bile aziz bilmiştir. Kendini Türkçülük davasına adamış başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş, Hüseyin Nihal Atsız ve davamızın mümtaz isimlerini rahmetle ve minnetle anıyorum.

Atsız’ın Milli Şuurun ayaklanması olarak adlandırdığı 3 Mayıs Türkçülük Ülküsü ’nü kalplerine kazıyan Bayram olmayı hak edecek değerli müstesna bir gündür.

Türkçülük meşalesinin asırlar boyunca sönmeden gelecek nesillere aynı azim ve kararlılıkla aktarılması gerektiği düşüncesiyle, dünya Türklerin in 3 Mayıs Türkçülük Gününü kutluyorum.

Atsız’ın dediği Yüzde Yüz Türk Olduğun gün cihan senindir. Ne Mutlu Türküm Diyene!


Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2020, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184