Patlamanın Şiddeti Çevrede Hasara Yol Açtı

Hendek’te havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama çevre Mahalle ve Köylerde de hasara neden oldu.

Patlamanın Şiddeti Çevrede Hasara Yol Açtı


Hendek’te dün meydana gelen patlamada son bilgilere göre 4 kişinin hayatını kaybettiği, 114 kişinin yaralandığı belirlenirken, patlama çevre mahalle ve köylerde de hasara neden oldu.
Kıyamet kopuyor zannettim

Fabrikanın 2 kilometre uzaklıktaki Tuzak Mahallesinde tavuk kümesi olan Özer Özçınar’a ait kümeste ciddi hasar meydana geldi. Kümes sahibi Özer Özçınar patlama anında işletmesinin ön tarafında olduğunu belirterek, patlama esnasında tesisin ön tarafındaydım. Sarsıntı ile 3-4 metre ileri attı. Yere düştüm. Deprem oluyor kıyamet kopuyor zannettim. Bir süre olayın şokunda kaldım. Patlama anında 70 bin civciv vardı kümeste. Ağır maddi hasar meydana geldi. Hasar onarılır, tamir edilir. Ama giden canlar geri gelmez. Keşke bu patlama hiç olmasaydı dedi.

Kapılar patladı

Hendek Akarca Mahallesinde yaşayan İdris Kayıt patlamanın yaşandığı fabrikaya 1 kilometre uzaklıkta olduklarını ve patlamayla birlikte kapıların patladığını, kiremitlerin döküldüğünü söyledi.

Anlatılacak gibi değil

Oto Tamircisi Şeref Pirgaip patlama esnasında su içmek için dükkândan çöküp eve geçtiğini ifade ederek, bir gümbürtü koptu. Yaşadıklarımız ortada. Anlatılacak gibi değil. 4 aracın camları kırıldı. Dükkânın yan duvarları çöktü. Bir aracın kaportasına tavan çöktü dedi.






Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2020, 17:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184