Polis Teşkilatının 176. Yılı Hendek’te Kutlandı

Türk Polis Teşkilatının 176. kuruluş yıl dönümü Hendek’te düzenlenen törenle kutlandı.

Polis Teşkilatının 176. Yılı Hendek’te Kutlandı

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 176. Yıldönümü ve Polis Haftası pandemi kuralları çerçevesinde düzenlenen törenle kutlandı.

Hendek Kaymakamlığı tören alanında düzenlenen 10 Nisan Türk Polis Teşkilatı'nın 176. Kuruluş Yıl dönümü törenine Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Hendek Cumhuriyet Savcısı Ruşen Çakır, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Hendek Jandarma Komutanı J. Tğm. Hasan Alataş, Hendek Müftüsü Murtaza Gür, Siyasi Parti Temsilcileri ve Yönetimleri, STK temsilcileri ile Emniyet Müdürlüğü Personelleri katıldı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda katılımın olduğu tören, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan ve Polis Memurları tarafından Atatürk anıtına çelenk koyulmasının ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.

Herkesin Polisi kendi vicdanıdır

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli Komiser Furkan Mücahit Yenel, 10 Nisan 1845 tarihi Türk Emniyet teşkilatı açısından önemli bir noktadadır. Bu tarihe kadar farklı isimlerle nitelendirilen teşkilat, ilk ilk defa bu tarihten itibaren Polis adı altında hayata geçmiş ve emniyet teşkilatımızın kuruluş günü olarak kabul edilmiştir. Mazisi şan ve şeref dolu Türk Polis teşkilatımızın 176 kuruluş yılını kutlamanın gurur ve heyecanını taşıyoruz. 176 yıldır büyük fedakarlık sabır ve cesaretle halkımızın huzur ve mutluluğu, can ve mal güvenliğini sağlayarak milletimizin Devletimizin bölünmez bütünlüğünü hedef alan tehditler ve tehlikeler karşı mücadele etmeyi kendisine vazife edinen, gücünü kanunlardan desteğini de halktan alan geçmişi şan ve şerefle dolu emniyet teşkilatımıza hizmet etmenin haklı gururunu yaşadığımız bu günde emniyet teşkilatı olarak yasaların uygulanması, demokratik düzenin, temel hak ve özgürlüklerin korunması, toplumun barış ve huzur içerisinde yaşamasının sağlanması alanında üstlendiğimiz önemli görevleri hukuk sınırları içerisinde her gün değişen toplumsal ve teknolojik gelişmeleri takip ederek başarı ile yerine getirme çabası içerisindeyiz. Devleti ve milletiyle Bölünmez bütünlüğüne sahip çıkılması için geçmişte olduğu gibi bugün gelecekte de hiçbir özveriden kaçınmayarak Cumhuriyetimizin ve yasaların Kalkan olma bilinci ile Çağdaş demokratik değerlere saygılı ve tarafsız biçimde hizmetlerinizi sürdürmeye, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “herkesin Polisi kendi vicdanıdır fakat Polis vicdanı olmayanların karşısındadır” sözü gereği vicdanı olmayanların karşısında olmaya devam edeceğiz. 176 yıldır güven ve huzurun tesisi için 7/24 her yerde olmayı ilke edinen teşkilatımızın kuruluş yıldönümü vesilesiyle tüm meslektaşlarımızın 10 Nisan Polis bayramını kutluyor, fedakâr aileleri ile birlikte sağlık ve esenlikler diliyoruz. Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan ve millet uğruna canını ortaya koyan Aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz ifadelerine yer verdi.

Kurban kesildi Dualar edildi

Törenin ardından Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğüne tahsis edilen bina önünde kurban kesilerek edilen Duaların ardından binayı gezen protokol üyeleri İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Ziyaret sonrasında Hendek İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan ve Personeller Hendek Aile Kabristanlığında bulunan Şehit kabristanlarını ziyaret etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2021, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184