Sadece Saat Takıp Para Almakla Bu İşler Yönetilmez

Gelecek Partisi Hendek İlçe Başkanı Musa Akıcı, önlemler yeterli mi diye sordu.

Sadece Saat Takıp Para Almakla Bu İşler Yönetilmez


İlçemizdeki içme suyu için yapılması gereken önlemler yeterli mi?

Hendek ilçemizde yaşanan su krizini ittifak da olan partililerin birbirine sitemli açıklama haberlerini hep birlikte şahit olduk.

AKP ve MHP ittifakında neler oluyor. Bu şekildeki ilişkiler ittifak ortaklara hiç yakışmadı.

Yerel yönetim başkanı suyun gözüne gidip açıklama yerine, işin muhatabı SASKİ çok mu uzakta, İlçemize 20 dk mesafede hem de ittifak ortağınız Büyükşehir’e gidip sorunları ve talepleri yerinde çözüp, orda açıklama yapması gerekirdi. Tabanda sıkıntı yaşamaya başlamaları yönetim açısından zafiyetlere sebep olacağını düşünüyoruz.

İktidardasınız, karar ve yürütme sizde. Halk sizin didişmelerinizi değil, uyum içinde çalışıp iyi hizmetler yapmanızı bekliyor.

SASKİ ilçemizin sağlık kaynağı olan suya gerekli tedbirleri almadığını ve tamamen içme suyuna ticari baktığını ne yazıkki yaşanan olaylardan görmüş olduk. Sadece saat takıp, para alma ile bu işler yönetilmez.

İlçemizde bulunan su fabrikalarını İl Sağlık müdürlüğüne bağlı Halk sağlığı birimi her gün numune alıp kontrolleri titiz bir şekilde suyun kaynağından tutun maslak, isale hattı ve tahliyeleri nasıl olması gerektiğini bizzat talimat verip denetlediğini biliyoruz.

İl Sağlık müdürlüğüne bağlı Halk sağlığı biriminin SASKİ’nin kaynağını ve maslaklarını aynı titizlikle denetleme yapıyor mu?

Geçenlerde SASKİ den bir açıklama haber yapıldı. SASKİ Ultraviole dezenfektan sistemine geçecekmiş. SASKİ idarecilerine kısa bir hatırlatma da yapalım.

İl Sağlık müdürlüğüne bağlı Halk sağlığı birimi su fabrikalarına UV dezenfektan takılmasını uygun bulmamaktadır. İyi araştırma yapılması ve İl Sağlık müdürlüğü halk sağlığı birimine danışıp yapmakta fayda var.

İlçemiz halkının hayati önem taşıdığı içme suyunu acilen denetleyip kontrol altına alınmasını bekliyoruz.

İlçe halkına içme suyu hakkında neler olduğunu ve ne gibi önlemler alındığını paylaşmasını bekliyoruz.

Aynı zamanda alınan su numune sonuçlarını düzenli olarak halkımız ile paylaşılmasını İlçe halkımız adına talep ediyoruz.

Corona virüs sebebi ile halkımız ekonomik sıkıntı çekerken, içme suyunu halen marketten aldığını da hatırlatmak isteriz.

Su çeşmeden içilir diye attığınız slogana ne oldu?

İçme suyunuzu marketten alın mı oldu?

İlçe halkımızın içme suyu hakkındaki endişelerini acilen giderilmesini talep etmekteyiz.


Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2020, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184