Sağlık Personelleri Huzurevini Ziyaret Etti

Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle Hendek Melek Nişancı Huzurevine ziyaret programı düzenlendi.

Sağlık Personelleri Huzurevini Ziyaret Etti


Huzurevi Müdürü Nurdan Avcı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen programa, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Yrd. Dr. Ali Güvey, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Mümtaz 
Seyda, Hendek İlçe Sağlık Müdürü Dr. Burcu Başaran Güngör, Erenler İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ömer Balcı ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları katıldı.

Huzurevi sakinleriyle sohbet edilerek çiçek verildi. Hendek İSM personeli huzurevi sakinlerineyaşlılıkta da önemli olan hareketli ve sağlıklı yaşam ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Ziyarette konuşan Hendek İlçe Sağlık Müdürü Dr. Burcu Başaran Güngör, ülkemizde yaşlı nüfus (65 ve daha yukarı yaş) 2014 yılında %8 iken 2015 yılında %8,2'ye yükseldiğini kaydetti. 2014 yılında toplam nüfusun artış hızı ‰13,3 iken yaşlı nüfusun artış hızı %49,9olduğuna dikkat çeken Güngör, insanlarda görülen pek çok hastalığın ilerleyen yaşla birlikte arttığı bilinmektedir. Yaşlılıkta daha iyi ve kaliteli bir yaşam için bu sağlık sorunlarından korunmak gereklidir.


Korunmak için başlıca üç ilke; yeterli ve dengeli beslenmek, doğru fiziksel aktivite ve egzersiz yapmak, alkol ve sigara kullanımından uzak durmaktır.Yaşlılarımızın toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlayarak onların mutlu bir yaşlılık geçirmelerine katkıda bulunabiliriz dedi.

Huzurevinde kalan yaşlılar ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2018, 15:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184