ŞAKA DEĞİL GERÇEK?

Hendek’te Görme Engelli vatandaşlarımız için Muammer Sencer Caddesinde yapılan hissedilebilir yüzey kaplamalı yolda sağlam bir insanın bile yürümesi neredeyse imkansız.

ŞAKA DEĞİL GERÇEK?


Hendek Muammer Sencer Caddesinde yapılan çalışmalar sonrası  Görme Engelli vatandaşların yürümesi için yapılan hissedilebilir yüzey kaplamalı yol ise karadeniz fıkralarını aratır nitelikte. 

Kısa bir süre önce Hendek Belediyesi Muammer Sencer caddesi üzerinde çalışma başlattı ve cadde boyunca hem yürüyüş alanını hem de ışıklandırması gerçekleştirildi. Cadde çalışmalarında görme engelli vatandaşlar için de yürüyüş güzergahı yapıldı. Yürüyüş alanı üzerinde Görme Engelli vatandaşların yürümesi için yapılan yol ise aydınlatma ve ağaçlar arasından zik zak çizerek ilerliyor. Yürüyüş alanın bir bölümünde ise Çınar ağacının etrafını dolaştırılması ile yürüyüş yolu son buluyor.

Vatandaşlar Amalar için yapılan yürüyüş yolunun tam bir karadeniz fıkrasını hatırlattığını söyleyerek” Görme Engelli bir vatandaşımız bu yürüyüş yolunda tek başına yürümesi neredeyse imkansız. Yürüyüş alanında ağaç ve aydınlatma direkleri arasından geçirilerek yapılmış, hatta bir ağacın etrafı dolaştırılmış ve son bulmuş. Ucuza mal etmek için yapılan bu yürüyüş yolunun tamamen göstermelik olduğunu düşünüyoruz diyerek daha güzel bir şey yapılması gerektiğini söylediler.




Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2015, 14:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184