Sakarya Savunma Sanayinin En Önemli Merkezlerinden Biridir

Bir dizi programlara katılmak üzere Sakarya’ya gelen Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

Sakarya Savunma Sanayinin En Önemli Merkezlerinden Biridir

Başkan Ekrem Yüce, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere’yi ağırladı. Sakarya’nın ve şehre kazandırılan yatırımların konuşulduğu ziyarette Yüce, “Şehrimizin tamamına hizmet götürüyor, hemşehrilerimizin yaşam standartlarını ve gelir düzeylerini artırmak için gayret gösteriyoruz. Büyükşehir her yerde” dedi. Bakan Yardımcısı Dere ise Sakarya’nın savunma sanayinin en önemli merkezlerinden birisi olduğunu ifade etti.

Bir dizi programlara katılmak üzere Sakarya’ya gelen Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin karşıladığı Bakan Yardımcısı Dere’ye ziyaretinde Askeri Fabrikalar Genel Müdürü İmdat Ersoy eşlik ederken, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları da hazır bulundu. Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, Sakarya’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Başkan Yüce’ye çalışmalarında başarılar diledi.

Altyapı ve üstyapı yatırımları hız kesmiyor

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere’yi Sakarya’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin tamamına hizmet götürüyor, hemşehrilerimizin yaşam standartlarını ve gelir düzeylerini artırmak için gayret gösteriyoruz. Projelerimizi teknik, sosyal ve tarımsal başlıklar olmak üzere 3 temel üzerinde inşa ediyoruz. Altyapı ve üstyapı da çok ciddi mesafeler aldık. 1 milyon 200 bin tonun üzerinde asfaltla 800 kilometreyi aşkın yollarımızı yeniledik. 700 milyon liralık altyapı yatırımlarımızı tamamladık. İnşallah gündüz gece demen çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Sakarya’da projeler tek tek tamamlanıyor

Yeni yaşam alanları ve sosyal projelerle de Sakarya’da çok önemli hamleler yaptıklarını söyleyen Başkan Ekrem Yüce, Engelsiz Millet Bahçesi, Uçak Kafe gibi projelerin yanı sıra Vagon Kafeteryayı da kısa süre içerisinde hizmete alacaklarını belirtti. 40 milyonluk yatırımla Sakarya SGK Köprülü Kavşak projesini tamamladıklarını dile getiren Başkan Yüce, duble yollar, köprülü geçiş gibi ulaşım hamlelerini şehre kazandırdıklarını vurguladı. Başkan Yüce, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni kısa süre içerisinde tamamlayacaklarını, güneş enerji santralini de kurmak adına adımlar attıklarını ifade etti.

Tarımsal alanda tarihi bir ivme yakaladık

Yüce, tarımsal faaliyetlerde Sakarya’da tarihi bir imza attıklarını dile getirerek, “3 bin dekar alan üzerinde tıbbi ve aromatik bitkilerden oluşan 2 milyon 600 bin fidanı toprakla buluşturduk. 500 dekarda uygulamalı tarım merkezi oluşturduk. Fidan üretim noktasında da önemli bir adım attık. Topraksız tarımda model olacak Seracılık Mükemmeliyet Merkezi’ni şehrimize kazandırıyoruz. Sakarya Büyükşehir Belediyesi her yerde. Şehrimizin tamamında, vatandaşlarımızın yanında. Şehrimize gösterdiğiniz yakın ilginiz dolayısıyla teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Savunma sanayinin merkezi

Genç mühendislerle buluşması öncesi Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, “Bu vesileyle Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’den Sakarya’ya yapılan güzel hizmetleri öğrenme imkanımız oldu. Milli Savunma Bakanlığımızın da faaliyetleri, operasyonları yoğun bir şekilde devam ediyor. Bugün de Sakarya’mızda incelemelerde bulunduk. Savunma sanayimizin en önemli merkezlerinden birisi olan Sakarya, inşallah gelişmeye devam edecek” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184