Sakarya Tarım ve Orman Müdürü Erdemir “Fuara Sahip Çıkın“

Sakarya Tarım Orman İl Müdürü Mehmet Erdemir, 25 Ekim'de kapılarını açacak olan Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı için üreticilere "Fuarınıza sahip çıkın" çağrısı yaptı.

Sakarya Tarım ve Orman Müdürü Erdemir “Fuara Sahip Çıkın“


Sakarya, ilk kez ev sahipliği yapacağı Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarına hazırlanıyor.

Sakarya Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Erdemir, fuar için uzun süredir çalışma yürüttüklerini belirterek, biz yıllardır bir tarım fuarının yapılması gerekliliğini savunuyorduk. Ancak fiziksel fuar alanımız bunun için yeterli değildi. Şimdi Hendek'te yapacağımız fuar ile beklediğimizin üstünde bir açılış yapmayı umut ediyoruz. Teknolojik ekipman ve yeni tarım teknikleriyle çiftçimizin buluşmasını önemsiyoruz dedi.

Erdemir, üreticileri fuara sahip çıkmaya davet ederek Sakarya’nın tarımda önü çok açık. Bu fuarda bunu göstereceğiz. Tüm çiftçiler ve Sakaryalılar bu fuara katılmalı ve sahip çıkmalı diye konuştu.

Sakarya'nın tarım ürünleri arasında yer alan mısır, ayva ve fındığın yanı sıra süs bitkilerinde yüksek iddiaya sahip olduğuna dikkat çeken Erdemir, Türkiye'nin ayva ihtiyacının yüzde 50'sini, dünyanın ise yüzde 30'unu üretiyoruz. Ayvayı sadece meyve olarak değil katma değer ürün olarak ele almayı hedefliyoruz. Sulama yapmadan mısır üretiminde dekar başına 1200- 1800 kilograma ulaştık. Doğu Karadeniz üretimi olduğu düşünülen fındığın da önemli bir üretim merkeziyiz. Beyaz et konusunda ise Türkiye’de üretim yapılan ilk 4 il arasındayız. Tarımsal hasıla içinde bu sektördeki payımız yüzde 50. Türkiye dış mekan süs bitkisinin yüzde 40’ı Sakarya’da üretiliyor. Sakarya tarımda Türkiye'ye yön veren bir şehir ve bunu fuarımızda gururla sergileyeceğiz diye konuştu.

GL Platform tarafından Hendek çok amaçlı Fuar alanında düzenlenecek Sakarya 1. Tarım Hayvancılık Makinaları Teknolojileri ve Yem Fuarı, 90 bin ziyaretçi ile 5 binin üzerinde alıcıyı ağırlayacak, 160 marka ise ürünlerini sergileyecek.


Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2018, 17:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184