Sakarya'ya dev fuar merkezi geliyor

GL Platform tarafından dört yıl önce başlatılan Sakarya Tarım Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı’nda danışma kurulu üyelerinin her sene dile getirdiği yeni fuar alanı isteği ses getirdi.

Sakarya'ya dev fuar merkezi geliyor

Bu konuda büyük bir güç birliği yapan Sakarya, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin öncülüğünde harekete geçti. Sakarya, dev bir fuar merkezine kavuşacak. Yüce, "Sakarya fuarlar şehri olacak" dedi.

GL Platform tarafından düzenlenen 4. Sakarya Tarım Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı, kapılarını ziyaretçilere açtı. Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi ve Çok Amaçlı Fuar Alanı'nda gerçekleşen fuarın ilk günü katılımcı firmalar, üreticinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Tarım ve hayvancılık alanındaki teknolojik gelişmeler, sektördeki değişimleri çiftçi ve yetiştiricilere tanıtmak amacıyla traktörden, tarım ürünlerine, çiftlik ekipmanlarından, genetik alanındaki son yeniliklere kadar çeşitli ürünler görücüye çıktı.

Fuarın açılışında konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, uzun süren araştırmalar sonunda Sakarya’nın ihtiyacı olan fuar alanı için bir yer bulunduğunun müjdesini verdi. Sakarya’nın potansiyeli açığa çıkarmak ve şehri kalkındırmak için el birliğiyle çalışmalar yapıldığını belirten Yüce “Tarıma, üretime, markalaşmaya ve fuarlara önem veriyoruz. Şimdi de yeni fuar alanı için kolları sıvadık. 40 dönümlük bir alan üzerinde çalışmaları başlattık. Tam teçhizatlı bir fuar alanıyla Sakarya’nın fuarlar konusunda kendinden çok daha fazla söz ettireceğine inanıyoruz. Destek veren herkese teşekkür ederiz” dedi.

                                                     

“Güç Birliği Lazım”
Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım da yeni fuar alanı talebini karşılıksız bırakmayan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye teşekkür etti. Vali Kaldırım “Bu zor görev için herkes elini taşın altına koymalı. Bu fuar her sene başarısını katlayan, geleneksel hale gelen bir fuar. Ancak çok daha başarılı, büyük fuarlar için bizler yeni fuar alanıyla gerekli zemini hazırlamalıyız. Bu fuar alanı 365 gün işlemeli. Bu şehrimizin projesi. Güç birliği lazım. Hep birlikte başaracağımıza eminim” diye konuştu.

                                                                      

“Desteğe Hazırız”
Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ise yıllardır Hendek’te bu fuarı gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Babaoğlu “Fuarımızın önümüzdeki yıllarda da başarısını katlayarak devam etmesini diliyorum. Böyle olması için her zaman gereken desteğe hazırız” diye konuştu. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ da “Dünyada ve Türkiye'de şehrimizin öne çıktığı sektörlerle ilgili güzel fuarlar gerçekleştirmeli, sesimizi duyurmalıyız. Bu doğrultuda Sakarya'nın yeni bir fuar ve kongre merkezine ihtiyacı var. Müjde için çok mutluyuz” diye konuştu.

                                                

Kadın Çiftçiler Yarıştı
Öte yandan çiftçilerin tarım ve hayvancılık konusundaki bilgilerini yarıştırdığı Kadın Çiftçi Bilgi Yarışması’nda ise yine renkli anlar yaşandı. Kıyasıya rekabetin olduğu yarışmanın galibi Söğütlü ilçesinden Özge Gölcük oldu. Sakarya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen yarışma sonunda katılan tüm yarışmacılara Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanlığı sponsorluğunda teşekkür hediyeleri verildi.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2022, 08:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184