Saski Sondaj Çalışmalarını Aralıksız Sürdürüyor

Sakarya Büyükşehir Saski 2021-2022 yılı itibariyle toplam 4 bin 700 metre derinliğe sahip sondaj kuyusu üretimleri devam ediyor. Hendek, Geyve ve Pamukova’da olmak üzere 500 metre civarı toplam 60 lt/sn debili sondaj kuyusu açan ekipler faaliyet yılı içerisinde 10 ilçede 33 adet sondaj kuyusu açmayı planlıyor.

Saski Sondaj Çalışmalarını Aralıksız Sürdürüyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), yer üstü su kaynaklarının ömrünü uzatmak ve yer altı su kaynaklarını en doğru şekilde değerlendirmek adına yürüttüğü sondaj çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Hedef 10 ilçede 33 sondaj kuyusu

Karasu Kuyumculu ve Akyazı Ballıkaya’da çalışmalarına devam eden Saski ekipleri şuana kadar Hendek, Geyve ve Pamukova’da olmak üzere 500 metre civarı toplam 60 lt/sn debili sondaj kuyusu açtı. 10 ilçede 33 adet sondaj kuyusu açmayı planlayan Saski içmesuyu kalitesinin yüksek olması için sondaj çalışmalarından önce bölgeler taranarak gerekli etütleri ve incelemeleri son teknoloji cihazlarla gerçekleştiriyor.

Son teknoloji cihazlarla inceleme

Devam eden çalışmalarla ilgili Sakarya Büyükşehir SASKİ’den yapılan açıklamada ise, “Su kaynaklarımızı en doğru şekilde kullanarak uzun yıllar boyunca su sıkıntısı yaşanmasının önüne geçiyoruz. Aynı zamanda yer altında bulunan su kaynaklarını araştırmalarımız neticesinde vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Açılan sondaj kuyuları ile yerleşim yerlerinin içme suyu açığını karşılıyoruz. İçmesuyu kalitesinin yüksek olması için sondaj çalışmalarından önce bölgeler taranarak gerekli etütleri ve incelemeleri son teknoloji cihazlarla gerçekleştiriyoruz. Yapılan analizlerin sonucuna göre çalışmalar 2021-2022 yılı itibariyle farklı debilere sahip içmesuyu hizmetinde kullanılmak üzere üretimler devam ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2021, 08:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184