Seçim Zamanı Değil, Her Zaman Hep Birlikte

Hendek Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkan Adayı Mehmet Kara’dan açıklama.

Seçim Zamanı Değil, Her Zaman Hep Birlikte

Yaklaşmakta olan hendek esnaf sanatkârlar kredi ve kefalet kooperatifi seçimleri için Başkanlığa adaylığımı bir süre önce açıklamıştım.

Bu süreçte yaptığımız çalışmalar ve değerlendirmeler üzerine siz değerli üyelerimizle görüşmelerimiz neticesinde karşılaştığımız bir takım soru, öneri ve görüşlerinize cevaben böyle bir açıklama yapmayı uygun buldum.

Başkanımıza başarılar dilerim

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; mevcut Başkanımız Sayın Mehmet Yaşar Demirel’e bugüne kadar vermiş olduğu hizmetler ve yapmış olduğu çalışmalar için teşekkür eder, kendisine seçim çalışmalarında başarılar dilerim. Bu bağlamda Sayın Başkanımıza bundan sonra da Esnaflarımız için yapacağı çalışmalar da ve seçim sürecinde her türlü desteği vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Seçimleri kazanmamız durumunda ise esnaflarımızın çıkarları doğrultusunda kendisinin engin bilgilerinden ve tecrübelerinden ayrıca faydalanmak isteriz.

Desteklerinizi bekliyoruz

Esnaf ve sanatkârımız kendine hizmet edene vefalıdır. Esnaf teşkilatlarında hiçbir zaman sen-ben kavgası olmamalıdır, işin özü hizmet yarışı olduğundan Esnaf hizmeti bağrına basar vefa doludur. Onlara hizmet veren başkanlara sevgi ve muhabbetle karşılık verir. Esnaf ve sanatkârın refahına ve mutluluğuna kendini adayan fedakâr yöneticiler, kendilerini yeniledikleri sürece bu camia onlara hep vefalı kalacaktır. Bu bağlamda yenilenmeye ihtiyaç duyulduğunu hissettiğimiz bu dönemde esnafımızın hizmetine bundan sonraki seçim süreciyle birlikte talip olduğumuzu belirtmek isteriz. Her şartta ve her koşulda esnafımıza destek olmak ve kendilerine işlerinde yardımcı olacak çözümler sunmak amacıyla çıktığımız bu yolculukta siz değerli üyelerimizin desteklerini bekliyoruz.

Sağlıklı ve etkili çalışmalar

Değerli esnaf abilerim, kardeşlerim, dostlarım. Hendek’imizin çok büyük bir potansiyeli var ve bu potansiyeli kamu, özel sektörler ve sivil toplum kuruluşlarının ortak gayret ve çabaları ile ortaya çıkaracağımıza inanıyorum. Hendek te kamu ve özel sektör arasında, kurumlar arasında çok iyi bir iletişim ve diyalog bulunmakta, bu da sektördeki sorunların çözümü için büyük bir avantaj oluşturmaktadır.

Bizde bu sürece elimizden geldiğince destek olarak siz değerli üyelerimizin çıkarları doğrultusunda çalışmalarımıza yön vereceğiz. Gerçekleştireceğimiz çalışmalarımızla esnaflarımızın sorunlarını öncelikle genel olarak değerlendirip daha sonrasında ise özellikli olarak ele almak suretiyle esnaflarımızı meslek gruplarına göre sınıflara ayırarak sorunların çözümü konusunda daha sağlıklı ve etkili çalışmalar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

Odamızın sahibi üyelerimizdir

Bizim odalarımızın sahibi sadece üyelerimizdir. Bunları bilmemiz gerekiyor. Kefalet kooperatifi esnafa yardım etmek, esnafa kefil olmak amaçlıdır, amacı esnafa zorluk çıkarmak değildir. Bizim öncelikli amacımız ise İyi bir ekiple, güçlü bir ekiple kefalet kooperatifinde esnaf geldiği zaman evine gelmiş gibi hissetmesi olacaktır.

Seçim sandıkla olsun

Seçim süreciyle alakalı vatandaşlarımızdan gelen istek, talep, öneri ve şikâyetlerden de bahsetmek gerekirse, burada demokrasi olmalı, Hendek esnafı kazanmalı. Öyle korku imparatorluğu kurup da insanları tehdit etmek, esnafımızı tehdit etmek gibi bir şey kabullenmemiz söz konusu dahi olamaz. Demokrasi varsa aday da olacak, biz demokrasiden yanayız. El kaldıranları bir görelim gibi bir yaklaşım demokrasimize gölge düşürür düşüncesindeyim. Biz el kaldırmada da kendimize güveniyoruz, sandıkta da güveniyoruz ama ben derim ki sandık olsun. 1287 esnaf oraya gelsin, Hendek Esnaf Kefaletin başkanını seçsin. Biz kazanmayalım, demokrasi kazansın.

Esnafa baskı yapılmasın

Bu bağlamda yoğun şikâyet aldığımız konuların başında esnaf sanatkârlar kredi ve kefalet kooperatifi personelinin bu seçimlerde aktif olarak esnafımıza baskı yapmak amaçlı telefon ve yüz yüze görüşmeler gerçekleştirmesi sonucunda seçimin seyrine yön vermek istemesi tarafımızca son derece rahatsızlık verici bir gelişmedir. Bu hususta saygı değer Başkanımıza buradan bu konuyla alakalı gerekli girişimleri yapmak suretiyle çözüme kavuşturulması gerekliliğini bildirmek isteriz.

Krediler kimsenin inisiyatifinde değildir

Son olarak, önemli bir hususta daha siz Değerli üyelerimize ve esnaf arkadaşlarımıza belirtmek isterim ki, esnafların ihtiyaçlarını karşılamak ve esnafa destek olmak amaçlı dağıtılan krediler kimsenin inisiyatifinde veya keyfi olarak belirlenen bir program dâhilinde gerçekleşmemektedir. Bu bir devlet politikası ve ekonomi programıdır kazanan kaybeden fark etmeksizin esnaf kefalet kredi kooperatifinin işleyişi seçim sonuçlarına bakmaksızın bağımsız olarak devam ettirilecektir, ettirilmek zorundadır.

Amacımız yükünüzü hafifletmek

Sözlerimi tamamlarken şunu da belirtmek isterim ki, siz değerli üyelerimizin birçoğu gibi erken yaşlardan itibaren çok farklı faaliyet kollarında ticaret hayatımı devam ettirmekteyim. Yaşanan pandemi sürecinde uğradığımız zararın ve maruz kaldığımız ekonomik sıkıntıların çözümü konusunda sizlerle her gün her an birlikte olacağımı taahhüt eder yapacak olduğumuz çalışmalarla yükünüzü hafifletmek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağımızı bildirmek isteriz. Yaklaşan seçimlerin hayırlara vesile olması temennisiyle birlikte bereketli bol kazançlar dilerim, ALLAH yar ve yardımcınız olsun…

YORUM EKLE
YORUMLAR
OSMAN AYAR
OSMAN AYAR - 3 yıl Önce

Syn Başkan bu güzel açıklamalarınız için çok teşekkür ederim hayırlı uğurlu olsun

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184