Sedaş’tan Hendek’te Bakım Çalışmaları

Sedaş’ın Hendek’te görev yapan Şebeke Operasyon ekibi çalışanları bakım çalışmalarına yoğunlaştılar.

Sedaş’tan Hendek’te Bakım Çalışmaları


Sedaş’ın Hendek’te görev yapan Şebeke Operasyon ekibi çalışanları, kar ve kış koşullarında kesinti yaratacak, şebekeye zarar verecek ve aşırı rüzgâr ile fırtınada, can ve mal emniyetini tehdit edecek olan ağaçları budayarak bakım çalışmalarına yoğunlaştılar.
Sedaş Şebeke Operasyon Ekipleri, Dikmen enerji hattı üzerinde bakım için büyük bir emek harcadılar. SEDAŞ ekipleri, Dikmen adıyla anılan ve Sedaş’ın en uzun hatlarından biri olan enerji hattında ayrıntılı bir bakım çalışması gerçekleştirdiler. Dikmen enerji hattı fideri, 60 km uzunluğa sahip olup, Dikmen, Aksu, Göksu, Kurtuluş, Yeniyayla,  Karadere, Kırktepe, Sümbüllü, Gündoğan, Çakallık köyleri ve Çiğdem Yaylası, Dikmen Yaylası, Beşoluk Yaylalarını besliyor.
Ticari ve teknik kaliteyi artırmak için

Sakarya’nın en yüksek bölgesi olan Dikmen Yaylası kış aylarında en çok yağış alan bölgelerden biri.  Kış gelmeden önce önlem almak için SEDAŞ, elektrik hattı boyunca yaptığı çalışmada enerji hattına yıkılabilecek, rüzgâr ve fırtına, kar ve buz yüküyle şebekeye zarar verecek, elektrik kesintilerine neden olabilecek ağaç dallarının budanarak kesilmesi, izolatör değişimi, iletken bağlantı ve camper yenileme işlemleri, iletken salınımına ait sehim alımı işlemleri yapılıyor.

Sedaş bakım çalışmalarını kış mevsimine girmeden, gelecekte oluşabilecek teknik arızaların minimize edilmesi amacıyla tüm hızıyla sürdürüyor.





Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2018, 15:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184