ŞEHİTLİK KALKIYOR MU?

Hendek Bayraktepe Sosyal Tesisleri altında bulunan Şehitlik, BOTAŞ’ın yapacağı çalışmalar nedeniyle kaldırılmayla karşı karşıya olduğu belirtildi.

ŞEHİTLİK KALKIYOR MU?


Edinilen bilgiye göre;  Bayraktepe Mahallesi Selman Dede yolu üzerinde bulunan Şehitlik, BOTAŞ boru hattının olduğu bölgede olması nedeniyle kaldırılması gündemde.

BOTAŞ doğalgaz boru hattının genişletme ve yeni hat çekilmesi ile ilgili Orman Genel Müdürlüğü ile görüşmeleri tamamlayarak çalışmalara başlaması beklenirken Hendek’ten geçen bir bölüm Şehitliğin olduğu bölümden geçiyor. Şehitliğin hemen sınırındaki istinat duvarlarının yıkılması ile şehitliğin akıbetinin ne olacağı merak konusu oldu.

2012 yılında dönemin iç işleri bakanı İdris Naim Şahin tarafından açılışı gerçekleştirilen Şehitliğin istinat duvarının yıkılması ile toprak kaymasının sıkça yaşandığı bölüm olan Şehitliğin büyük oranda zarar göreceği ve yetkililerin bu durum karşısında ne yapacağı merak konusu oldu.

HENDEKLİ SORUYOR

Hendekli vatandaşlar, “Şehitlerimizi temsilen yapılan şehitlik Doğalgaz hattının geçtiği bölüme neden yapıldı? Toprak kaymasını önlemek amacı ile yapılan istinat duvarı için yapılan onca masraf ne olacak?” diye soruyor.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2017, 16:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184