ŞEHİTLİK YIKILMASIN

Hendek’te Şehitlik yıkılıyor mu haberimizin ardından harekete geçen www.sakaryasehitvegaziler.com sitesi yöneticisi Erdoğan Erdoğan, Orman Bölge Müdürlüğü, Valilik, Kaymakamlık ve Bimer’e yazarak konu hakkında bilgi aldı.

ŞEHİTLİK YIKILMASIN


Yetkililerin verdiği cevap ve bunun yanı sıra iki ay gibi geçen bir süre zarfında Enerji ve tabi kaynaklar bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise Şehitlik yıkılıyor mu sorusuna BOTAŞ ile daha önce yapılan anlaşama gereği olduğunu ve şehitliğin ise daha sonra yapıldığını ifade ettiler.

Şehitliğin olduğu bölgede yapılan çalışmalarda zarar gören yerler eski haline getirilecektir denildi.

www.sakaryasehitvegaziler.com sitesi yöneticisi Erdoğan Erdoğan ise şehitliğin kesinlikle zarar görmesini istemiyoruz. Bana yapılan açıklama tatmin edici gelmedi. Hendek’li şehitlerimizin manevi hatıratlarına yapılmış olan bu şehitliğin yıkılması hem şehitlerimizin milli ve manevi hatıratına hemde kamu yararına olmadığını düşünüyorum. Önceden bu planlamayı yapmayanlar, yapacakları bu girişimde hem şehitlerimizin manevi hatıratlarını zedeleyecekler ve kamuyu büyük ölçüde zarara uğratacaklar. Bu şehitlik yapılırken kamu yöneticileri bunu bilmiyormuydu ve bile bile neden zarara uğratıldı. Bu konuda zarara uğratanlar hakkında ve şehitlerimizin manevi hatıratının zedeleyeceğini düşündüğümden kamu adına cumhuriyet savcılığına varsa ihmali olanlar hakkında suç duyurusunda bulunmayı düşünüyorum. Son olarak boru hattı Kamuoyu yararına yapılacak ise şehitliğe hiçbir şekilde zarar vermeden projenin düzenlenerek yapılmasını bu konuda ihmali olanlar hakkında da idari ve adli soruşturma açılmasını yetkililerden talep ediyorum” dedi.

BAKANLIĞIN VERDİĞİ CEVAP

Enerji ve tabi kaynaklar bakanlığınınwww.sakaryasehitvegaziler.com sitesi yöneticisi Erdoğan Erdoğan’a gönderdiği cevap aşağıda yer almaktadır.

Sayın Erdoğan ERDOĞAN, 08.02.2017 tarihli ve 1700190804 sayılı BİMER başvurunuz Bakanlığımıza ulaşmış olup, Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş Genel Müdürlüğünce incelenmiştir.  İlgili Genel Müdürlüğün bilgi edinme başvurunuza hazırlamış olduğu cevabi yazısı aşağıda belirtilmektedir.    

1. Söz konusu doğal gaz boru hattı, 20" inç çapında planlanan Adapazarı Pig - Düzce Pig Arası Doğal Gaz Loop Hattı Arazi Etüt, Harita ve Kamulaştırma/Mühendislik Projesi İşi olup projenin mühendislik çalışmalarına 12.05.2015 tarihinde başlanılarak, ön kabulü 19.07.2016 tarihine itibar edilmek üzere yapılmıştır.

2. Projenin yapım gerekçesi; kapasitesi yetersiz kalan, 1992 yılında inşa edilen, mevcut 18 ine çapında işletmede olan Pazarcık (İzmit) - Karadeniz Ereğli Doğal Gaz İletim Hattının kapasitesinin artırılması ve doğal gaz arz güvenliğinin sağlanması amacı ile mevcut boru hattının 10 m. paralelinde aynı koridor içerisinde 20 inch çapında planlanmıştır.

3. Mühendislik çalışmaları sürecinde mevcut boru hattı paralelinde planlanan 20 inchloop hattı güzergahına ilişkin Bakanlıklar. Genel Müdürlükler ve Valilikler nezdinde ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarından görüşler alınarak güzergah kesinleştirilmiştir.

4. Boru hattının inşası için 28.11.2016 tarihinde ihalesine çıkılarak teklifler alınmış olup değerlendirme süreci devam etmektedir.

5. İlgi yazıya konu Bayraktepe Tesisleri mevcut boru hattımızın inşasından çok sonra yapılmıştır. Tesisin bulunduğu kesimde de boru hattımız mevcut boru hattına paralel planlanmış olup zarar verilecek duvar, yol altyapı tesisleri eski haline getirilecektir. Tesisin ana unsurlarına inşaat sürecinde zarar verilmeyecektir.

KAYMAKAMLIĞIN VERDİĞİ CEVAP

Sayın ERDOĞAN ERDOĞAN,

T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’ ne yapmış olduğunuz 1700190804 sayılı başvurunuz 27.02.2017 tarihinde HENDEK KAYMAKAMLIĞI tarafından cevaplanmıştır:

Konuyla ilgili Hendek Belediye Başkanlığından bilgi istenilmiştir. Alınan 21.02.2017 tarih ve 15 sayılı cevabi yazıda; İlçemizde Bayraktepe Sosyal Tesisleri altında bulunan Temsili Şehitlik Alanında yapılacak çalışmalar ile ilgili Belediye Başkanlığına herhangi bir talimat ya da bilgi gelmediği bildirilmiş olup, konu hakkında Kaymakamlığımıza da herhangi bir bilgi verilmemiştir. Bilgilerinize rica ederim.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2017, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184