ŞEKER VE TANSİYON HASTALARINA İYİ GELEN SU

Şeker ve tansiyon hastalarına iyi geldiğine inanılan, bazı kişilerde sonuç alındığı söylenen şifa suyu.

ŞEKER VE TANSİYON HASTALARINA İYİ GELEN SU


Düzce sınırları içeresinde olan şifa suyun şeker, tansiyon ve prostat kanserine iyi geldiği halk arasında konuşulur oldu.

Düzce Gölyaka Saçmalıpınar Köyü ve Hendek Dikmen Mahallesi halkı tarafından bilinen su, Gölyaka Saçmalıpınar Köyünden Karduz yaylasına giderken geçilen deredeki köprüden sola dönüldüğü zaman 6.Km gitmek gerekiyor. Emeksiz deresine yapılan HES in havuzunu bulunduğu yeri geçer geçmez ilk köprüden sonra sol tarafta bulunuyor.

Hendek Dikmen Mahallesinden olan bir vatandaşın  yine bir komşusu tarafından tavsiye edilen Şifa suyu, kullanan vatandaşın  prostat kanseri tahlillerinde iyileşme görünmesi, şeker ve tansiyonda iyi geldiği bazı tansiyon hastalarının bu Şifa suyunu kullandıktan sonra hapları azalttıklarını söylüyorlar.

Emeksiz deresiyle Büyük derenin birleştiği noktaya yakın olan ünü hızla yayılan Şifa suyu, halkın hastalıklara iyi gelen inançları bilimsel olarak bir verisi yok.

Suyu merak edenler Saçmalıpınar Yanık yaylasından sonraki ilk balıkhane tesislerinden Şifa suyun nerde olduğunu öğrenebilirler.






Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2014, 10:55
YORUM EKLE
YORUMLAR
zeki Gunbati
zeki Gunbati - 10 yıl Önce

Butarz bilgileri halklan paylastiginicin tesekkurler

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184