ŞEKERSİZ ÇİKOLATA İMAL ETTİ

Kadın Obeziteler ve Şeker Hastaları İçin Şekersiz Çikolata İmal Etti

ŞEKERSİZ ÇİKOLATA İMAL ETTİ


KOSGEB’den Destek Alan Girişimci Kadın Obeziteler ve Şeker Hastaları İçin Şekersiz Çikolata İmal Etti.

Sakarya Üniversitesi Gıda Mühendisliği ile birlikte KOSGEB’ten kredi alan Sakarya Hendek ilçesinde oturan girişimci kadın hurma tozuyla Antioksidan Aktivitesi arttırılmış Fonksiyonel Çikolata Projesi kapsamında, Çocuklar, Şeker Hastaları ve Obeziteler için şekersiz çikolata üretti.

Sakarya Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ile KOSGEB’ten kredi alan girişimci kadın Fatma İnan, hurma tozuyla Antioksidan Aktivitesi arttırılmış Fonksiyonel Çikolata Projesi kapsamında ürettikleri hurma tozu çikolataların raflarda yerini alması için girişimcilerden destek bekliyor.

aboratuvar ortamında çok sayıda deneme sonucu hurma tozu kullanarak renklendirme başarı sağladıklarını anlatan, Sakarya Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Omca Demirkol ile birlikte girişimci kadın Fatma İnan, Üniversitenin laboratuvarında yaptıkları ARGE çalışmaları sonucunda şekersiz çikolata yapmayı başardılar.

 

Sakarya Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Omca Demirkol, hurma tozu veya başka bir meyve tozu ile çikolata üretilebilir. Özellikle hurma gibi yüksek şeker içeren meyvelerin tozlarının çikolata gibi ürünlere kattığınızda kristal şeker katma zorunda kalmazsınız. Dolayısıyla fonksiyonel bir ürün elde etmiş olursunuz.

Hurmanın içinde yüksek dozda şeker var meyve şekeri früktoz daha geç kana karıştığı için kan şekerini aniden yükseltmediği için şeker hastalarının daha rahat tüketebilecekleri bir ürün olabileceğini düşündük. Bunun dışında kattığımız hurma tozu çikolatanın lif özelliğini yani, insan organizması tarafından sindirilemeyen bitkisel kısmı oluşturduğu için bir miktarda çikolatanın kalori değerinin düşürmüş olacağımız için güzel bir ürün elde etme şansına sahip olduk.

Çocuklar için daha uygun yani kristal şekerle üretilmiş çikolataya göre hurma gibi sağlıklı antioksidan aktivitesi yüksek olduğu bir meyvenin tozundan elde edilmiş bir çikolatayı sağlık acısından tükenmek daha faydalı.

Sakarya Hendek İlçesinde KOSGEB destekli hibe kredisi ile yöresel ürünler üreten girişimci kadın Fatma İnan, Hurma ile tatlandırılmış şekersiz çikolata fikir sahibiyim. KOSGEB’den destek alarak ARGE çalışmalarımı yapmak için, Sakarya Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Omca Demirkol ile bu projeyi gerçekleştirdik. Yaptığımız ARGE çalışmalarını başarıyla gerçekleştirdik. Seri üretime geçmek için çaba sarf ediyoruz. Ürünü bir çok kapsamlı olarak gerçekleştirdik. Özellikle Antioksidan nedeniyle şeker hastalarındaki kan şekerini dengeleme düzenleme özelliği var. Çocuklarda şeker hastalığı oranı yükseldiği için bunu gerçekleştirdik. Bu projemi ve diğer projelerimi geliştirebilmem için yatırımcıların desteğini bekliyorum.

Üretilen Şekersiz Çikolatayı tadan Eğitimci Yazar Neslihan Cebesoy, Sakarya Üniversitesi ile Girişimci kadın Fatma İnan ile birlikte ürettikleri şekersiz çikolatayı gönül rahatıyla şeker hastaları bu çikolatayı tüketebilirler. Çikolatanın tadına baktım ve diğer çikolatalardan farklı değil. Ayrıca obezite çocuklarında çok rahat bir şekilde tüketebileceği bir çikolata olmuş. İnş Allah girişimci kadın Fatma İnan’ı ve Sakarya Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Omca Demirkol hocamızı ve ekibini daha iyi projelerde görmek istiyoruz.


 

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2017, 21:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184