ŞEYH İZZETİN İSMAİL TÜRBESİ HACET BAYRAMIİLE 715 YILINDA ANILDI

Şeyler Muhtarı Hakkı Çalık ‘’Şeyh İzzetin Beratları Korumamız altında’’dedi

ŞEYH İZZETİN İSMAİL TÜRBESİ HACET BAYRAMIİLE 715 YILINDA ANILDI


 
Hendek Şeyhler Köyünde Bulunan 1300 yıllarında Yaşamış Anadolu Erenlerinden Şeyh İzzettin İsmail Türbesine ziyarete Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü Hendek Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı İsmet İskefiyeli ve Hendek Muhtarları İlçe Muftüsü Abdurrahman Şahin’in yanı sıra yurdun çeşitli yerlerinden hocalar ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.

Şeyler Muhtarı Hakkı Çalık ‘’Şeyh İzzetin Beratları Korumamız altında’’dedi

Şeyhler Köyü Muhtarı Hakkı Çalık Hendekte Geçmişi kayıt altında olupta bilinen Türbenin Osmanlının ilk kurulduğu yıllara dayandığını belirterek Orhan Gazi zamanında Kendisine yollanan beratlar 1900 yılları başlarına kadar kayıt altında tutulmuş,bu beratları  Muhtarlık arşivlerimiz da muhafaza ediyoruz  ‘’dedi.

  Bilindiği gibi Şeyh İzzettin İsmail Türbesi hacet bayramı her yıl geleneksel olarak yapılmakta ,Kuran-ı Kerim ve mevlitler okunmakta, dualar edilmekte ,namazlar kılınmakta , pilavlar dağıtılmaktadır.

Bu yılda yapılan Şey İzzettin İsmail Türbesi hacet bayramına Hendek Belediyesi Katkıları büyük olmuştur.

 

Puna Türbe Mahallesi  Türbe mevlit-i yapıldı.

Puna Türbe Mahallesinde Bulunan Türbe İçin Kuranı Kerim ve mevlit okuması Düzenleyen Muhtar Kenan Nalbantcı ve mahalle Halkı geleneksel Türbe mevliti yapıldı.

Türbe Mahallesi Kuranı Kerim  ve mevlit Okumasına Hendek Tüm Muhtarlar derneği Başkanı İsmet İskefiyeli , Hendek Muhtarları ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.

Türbe Mahallesi Muhtarı ‘’eveliyatının çok eski olduğunu bildiğimiz Türbe’nin Hendekte Bulunan 7 Kardeş olarak Bilinen Kerem Ali’nin yedinci kardeşi olarak biliyoruz bizim ismide  Hasan baba olarak biliniyor, Biz Her sene burada bu geleneğimizi Türbe-miz için sürdürüyoruz’’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2016, 18:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184