Şeyh İzzettin İsmail Türbesi Yenileme Projesi Başladı

Başkan Babaoğlu: Eşsiz medeniyetimizin şanlı mirasına sahip çıkıyoruz

Şeyh İzzettin İsmail Türbesi Yenileme Projesi Başladı

Şeyhler Köyünde bulunan Şeyh İzzettin İsmail Efendi Türbesinin restorasyon başlama töreninde konuşan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, “Eşsiz medeniyetimizin temel taşları olan ve mazisi şanla şerefle dolu ecdadımız kültürel zenginliğimizi bugünlere taşıyan alnımızın akı, yüzümüzün nurudur.

Bugün tarihi bir görevi ve sorumluluğun ilk adımlarını hep birlikte attık. Türbemizi aslına uygun, neslimize yakışır bir şekilde restore ederek gelecek nesillerimize emanet edeceğiz” dedi

Eşsiz Medeniyetin Mirası

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sakarya Valiliği, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile hazırlanan ortaklaşa proje kapsamında Hendek Belediyesi, Şeyhler Köyünde bulunan 1300 yıllarında yaşamış Anadolu Erenlerinden Şeyh İzzettin İsmail Efendi Türbesinin restorasyon çalışması için ilk adımı attı.

 Osmanlı mimarisine uygun, tarihe ve ecdada duyulan saygının bir örneği olan türbe yenileme çalışmasının temel atma töreninde gerçekleştirildi.

Katılım

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ve MHP Hendek İlçe Başkanı Burhan Namlı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen törene AK Parti Sakarya Milletvekili Ali  İnci, MHP Sakarya İl Başkanı Oğuz Alkaş, MHP İl Divan Kurulu Üyeleri ve diğer ilçelerin teşkilat başkanları, Ülkü Ocakları Sakarya İl Başkanı Atilla Balcıoğlu ve Yönetimi, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Hasan Serdar Baykal, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Şan Ve Şeref

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan törende ilk olarak  Şeyh İzzettin İsmail Efendiye dair bilgiler hatırlatıldı. Daha sonra kürsüye gelen Başkan Turgut Babaoğlu, proje için ayrı bir gurur ve manevi mutluluk duyduklarını ifade etti. Babaoğlu, “ Burada ilk etapta 90 metrekareden oluşan mescit bölümü, ardından 40 metrekare olan sanduka bölümü koruma altına alınacak. Çevre düzenlemesiyle ecdadımıza yakışır, tarihimize saygımızı ifade ettiğimiz bu Türbeyi aslına uygun, neslimize yakışır bir şekilde gelecek nesillerimize emanet edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Kültürel Miras

Babaoğlu, “ Bugün burada bizler için tarihi ve manevi anlamı çok yüksek olan Şeyh İzzettin İsmail Efendinin Türbesindeyiz. Dualarımızla nurlandığımız kalplerimiz, sevgiyle taçlanan yaşamımız ve bir nefeslik tadımızla bu güzel eserlerle, mutluluk duyuyoruz. Aslında tarihi bir görevi, tarihi bir sorumluluğu tamamlamaya başlıyoruz. İnşallah kısa süre için aslına uygun olarak, yenileceğimiz bu türbemizin dualarla açılışını gerçekleştireceğiz. Tüm katılımcılara sonsuz teşekkür ediyor, bu projede bizlerin yanında olan tüm devlet büyüklerimize huzurlarınızda minnet duyduğumu ifade etmek istiyorum” dedi

Son olarak konuşan MHP İl Başkanı Oğuz Alkaş ise, projenin detaylarını ilk incelediğinde çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Hendek Belediyemiz ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde Hendek Şeyhler mahallemizde yapılan Şeyh İzzettin İsmail Türbesi'nin Temel atma törenini gerçekleştirdik. Projemiz Hendek’imize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından törene katılan protokol mensupları butona basarak temel atma törenini gerçekleştirdi.  Projenin kısa sürede tamamlanarak hizmete alınması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2024, 18:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184