ŞİFALI SUYA İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Düzce Gölyaka Saçmalıpınar Yaylası ile Düzce'nin Kardüz Yaylası arasında bir kaynaktan çıkan ve bölge halkı tarafından şifalı olduğu söylenen suya ilgi her geçen gün artıyor.

ŞİFALI SUYA İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR


Düzce Gölyaka Yanık Yaylası ile komşu olan Düzce'nin Saçmalıpınar Köyünden Kardüz Yaylasına giderken deredeki köprüyü geçtikten sonra soldaki yoldan 6 kilometre boyunca ilerliyoruz. Bölgede bulunan 1. HES'in baraj gölüne 100 metre mesafede sol tarafta suyu görebilirsiniz.

Hendek Dikmen Mahallesinden olan bir vatandaşın yine bir komşusu tarafından tavsiye edilen Şifa suyu, kullanan vatandaşın prostat kanseri tahlillerinde iyileşme görünmesi, şeker ve tansiyonda iyi geldiği bazı tansiyon hastalarının bu şifa suyunu kullandıktan sonra hapları azalttıklarını söylüyorlar.

Emeksiz deresiyle Büyük derenin birleştiği noktaya yakın olan ünü hızla yayılan Şifa suyu, halkın hastalıklara iyi gelen inançları bilimsel olarak bir verisi yok.

Suyu merak edenler Saçmalıpınar Yanık yaylasından sonraki ilk balıkhane tesislerinden Şifa suyun nerde olduğunu öğrenebilirler.

Ancak sudan içmeye gelen vatandaşlardan çöplerini buraya bırakmamalarını, çöp gördüklerinde de toplamalarını tavsiye ediyoruz. Bu suyun şifası Allah'tandır. Bize de doğayı kirletmemek düşer...







Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2016, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184