Sinekle Mücadele Çalışmalarına Başlandı

Hendek Belediyesine bağlı 4 ayrı ekip tarafından, sivrisinek, karasinek ve haşere ile mücadele kapsamında yürütülen ilaçlama çalışmaları başlarken, mahalle mahalle sırasıyla devam edeceği açıklandı.

Sinekle Mücadele Çalışmalarına Başlandı

Aralıksız Her Mahallede Sürecek

Hendek Belediyesi ekipleri, teknik donanımlı araçlar ve deneyimli personeller ile çevreye hiçbir şekilde zararı bulunmayan Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı standartlara uygun olarak yürütülen ilaçlama çalışmaları hızla devam ediyor. Yaz döneminde hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte şehrin tamamında sivrisineklerin üremesini engellemek amacıyla mücadele yürüten ekipler, program dâhilinde “ Türbe köy, Martinler, Orta köy, Çayırbaşı, Beyköy, Servetiye, Hamitli, Yayalar, Uzunca orman, Yağbasan, Akarca, Sofular, Sukenarı, Tuzak, Paşaköy, Y.Çalıca, Kargalı Hanbaba, Çiftlik, Pınarlı, İkbaliye, Balıklı İhsaniye mahallesi, Çakallık, Gündoğan, Süleymaniye, Kızanlık, İkramiye, Sarıyer, Çamlıca, Yeniköy, Kalayık, Yeşilvadi, Kurtköy, Kocaahmetler, Uzunçarşı ” mahallelerinde yaparken, Hendek’in genelini kapsayan ilaçlama çalışmaları belirlenen programa göre gece geç vakitlere kadar sürdürüyor. İlk iki günde 4 ayrı ekip tarafından 35 mahallede tamamlanan çalışmalar mahalle mahalle sürecek.

91 Mahallede Yapılacak

Yapılan ilaçlama çalışmaları hakkında bilgi veren Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu “Hendek Belediyesi olarak ilaçlama çalışmalarına başladık. Bunun öncesinde günlerce larva ile mücadele yapıldı.

Ardından ekiplerimizi kurduk ve mahallelerde ilaçlama başladı. İlk seferde 4 ayrı ekip tarafından 35 mahallemizde ilaçlama çalışmalarını tamamlamış bulunuyoruz. Çalışmalar program dahilinde sırası ile mahalle mahalle devam edecek. Vatandaşlarımızdan bu konuda sabır bekliyorum sırası ile ilaçlanmayan mahallemiz kalmayacak. Çalışmalarımız belirli periyotlarla devam edecek.

Özellikle yaz aylarında vatandaşlarımızın mağdur olmamaları ve insan sağlığını tehdit eden sivrisinek, karasinek ve haşere ile mücadelemizde vatandaşlarımızdan herhangi bir olumsuzluğu gördüklerinde bizlere iletmelerini rica ediyorum. 444 54 03 Çağrı Merkezimizi arayabilirler ya da 0555 888 54 03 WhatsApp İstek ve Şikayet hattımıza yazabilirler ”şeklinde konuştu.

Hendek Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184