Solucan Gübresi ile Sakarya’nın Bereketli Topraklarının Verimini Artıracağız

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, üretimine başlanan solucan gübresi üretim tesisini ziyaret etti.

Solucan Gübresi ile Sakarya’nın Bereketli Topraklarının Verimini Artıracağız

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Kaynarca’da üretimine başlanan Solucan Gübresi Üretim Tesisi’nde incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Yüce, “Sakarya’da her alanda olduğu gibi tarım konusunda da örnek projeleri hayata geçirdik. Bugün de şehrimizin verimli topraklarının kalitesini artıracak organik gübre üretim tesisimizde incelemelerde bulunduk. Üreticimizin topraktan aldığı verimi artırarak topraklarımızın bereketine bereket katacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Anadolu Solucan Gübresi Üretimi Pazarlama Kooperatifi ile yapılan işbirliği sonucunda üretimine başlanan solucan gübresi üretim tesisini ziyaret etti. Kaynarca’da devam eden üretim aşamalarını yerinde inceleyen Başkan Yüce, organik gübrenin Sakarya’nın tarımına bugün ve gelecekte büyük katkılar sağlayacağını ifade etti. Tesis içeresindeki üretim hattında çalışan personelden bilgiler alan Başkan Yüce, üretim ünitelerini, sıvılaştırma aşamasını ve paketleme sürecine kadar tüm işlemleri yakından inceledi. İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Yüce, yenilikçi ve geliştirici anlayışla tarımda örnek projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini bilgisini kamuoyuyla paylaştı.

Üreten Şehir Sakarya

Tesis içerisindeki incelemelerinin ardından üretimin kusursuz ve verimli bir şekilde devam ettiğini söyleyen Başkan Yüce, “ Sakarya’da her alanda olduğu gibi tarım konusunda da örnek projeleri hayata geçirdik. Yeni projelerimizi de şehrimiz ve vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. ‘Üreten Şehir Sakarya’ anlayışından hiçbir zaman vazgeçmeden üretimde kendimizle yarışıyoruz. Üretimlerimizle esnafın, çiftçinin, öğrencinin, işçinin kısacası Sakarya’da yaşayan her vatandaşımızın hayatına dokunuyoruz.  Bugün de şehrimizin verimli topraklarının kalitesini artıracak organik gübre üretim tesisimizde incelemelerde bulunduk. Sakarya Büyükşehir Seracılık Ticaret Anonim Şirketi olarak Anadolu Solucan Gübresi Üretim ve Pazarlama Kooperatifi ile işbirliği içerisinde ürettiğimiz solucan gübrelerimizi çiftçilerimizle buluşturacağız. Solucan gübresi sayesinde sürdürülebilir üretim sistemlerini geliştirirken toprak kalitesine de katkı sağlayacağız. Üreticimizin topraktan aldığı verimi artırarak topraklarımızın bereketine bereket katacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184