Sosyal Yardım Anlaşmazlığı

İhtiyaç sahibi Vatandaşlara yapılan erzak yardımları esnasında yaşananlar rahatsız etti.

Sosyal Yardım Anlaşmazlığı

Hendek'te gıda kolisi ve patates dağıtımları için başvuru yapan ya da kaydı bulunan Vatandaşların T.C. kimlik numaralarından yapılan araştırmalar devam ederken, Harmantepe Mahallesinde ilginç bir olay yaşandığı öğrenildi.

Listedekine değil, benim söylediğime verin

Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfında yapılan incelemeler sonucunda yardıma muhtaç olduğu tespit edilen Vatandaşlara Hendek Belediyesi tarafından erzak dağıtımları devam ederken, Harmantepe Mahalle Muhtar Vekili Ahmet Aydın’ın Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından hazırlanan listeye göre ihtiyaç sahibi olan isimlere erzak götürülmesine tepki gösterdiği, “erzak dağıtımı benim istediğim şekilde yapılacak” diye konuşarak dağıtıma engel olmak istediği iddia edilirken, olayın büyümeden sonlandırıldığı ve ekiplerin durumu Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu'na bildirdiği öğrenildi

Tepki topladı

Yaşananlar esnasında Muhtar Vekilinin "ben burada herkese söyleyeceğim. Hendek Belediyesi buraya gelmiyor, yardım etmiyor diye insanlara anlatacağım" şeklinde söylemlerde bulunduğu öğrenilirken, ihtiyaç sahiplerinin ise Aydın’ın davranışlarına tepki gösterdiği gelen bilgiler arasında.

Soru işaretleri oluştu

Yaşananlar sonrasında Kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Listelerine ihtiyaç sahibi olmayan Vatandaşlar mı yazılıyor? Denetimler neye göre yapılıyor? sorularını akıllara getirirken, Sosyal yardım konularında yaşanan bu olay sonrası Kaymakamlık ve Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğünün ne şekilde tavır alacağı merak ediliyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hakan candan
Hakan candan - 3 yıl Önce

Adamın kapısında bi domuzu yok yardım alıyor. Haram olsun hakkım. Devlet neye göre veriyor denetleyen yok mu çözemedim.

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184