Su Bağlanmadan Borçlu Çıktı

2 Bin TL fatura çıkartılınca faturaları alarak Tüketici Hakem Heyetine başvuruda bulundu.

Su Bağlanmadan Borçlu Çıktı


Hendek Yeşilyurt Mahallesi’nde yaşayan 4 çocuk babası 55 yaşındaki Mehmet İnan, çocukları için bir bina yaptı. Kredi çekerek binayı tamamlamaya çalışan Mehmet İnan, imar barışından yararlanmak için başvuru yapmadan önce SASKİ’ye başvuru yaparak 2 daire için abonelik almak istedi.

Abonelikleri açılan 2 daire için ‘Kanal Katılım Bedeli’ olarak daire başına yaklaşık 658 TL para talep edilince duruma itiraz eden İnan, kimseye sesini duyuramayınca parayı ödemek zorunda kaldı. Henüz su hattının dahi bağlanmadığı 2 daireye ‘önceki dönem borcu’ olarak fatura gelince durumdan şüphelenen İnan, faturaları alarak Tüketici Hakem Heyetine başvurdu.
Yaklaşık 2 Bin TL

Açtırdığı abonelikler için yaklaşık 2 bin TL para ödediğini ancak hala hattın bağlanmadığını belirten Mehmet İnan, 2 daire için geçmiş dönem borçlarıyla birlikte yaklaşık 2 bin TL para ödedim. Ödediğim miktarın çok olduğunu söyledim ancak ‘ödemek zorundasın’ dediler. Kanal katılım payı olarak daire başı 658 lira ödedim. Bu yaptığım ödemelere rağmen hala su hattı bağlanmadı. Tekrar başvuru yapacağım, gelip bağlayacaklar. Tabi bağlama işlemi için tekrar benden para alacaklarmış. Hat bağlanmadan geçmiş borç çıkarttılar ama tekrar tekrar para almadan hattı bağlamıyorlar dedi.

Tüketici Hakem Heyetine başvurdu

Kendisinden alınan ücretin çok fazla olduğunu belirterek Tüketici Hakem Heyetine başvurduğunu belirten İnan, zaten zar zor bir şeyler yapmaya çalışıyorum, bin 500 TL emekli maaşı alıyorum, 2 çocuğum evlendi bir şeyler yapmaya çalıştım 2 çocuğum daha var evlenecek; ben onları nasıl evlendireceğim? Kredi çektim zaten evi yapabilmek için, ev yarım kaldı zaten. Çocuklar çalışıyor ödemeye çalışıyoruz hep birlikte. Ben durumu mahkemeye taşıdım ve inanıyorum ki hakkımızı alacağız. Şuan sadece bekliyorum ifadelerini kullandı.

Kaan Oktar/Habertürk


Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2019, 17:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184