Tarihi Değirmen Hizmet vermeye başladı

Hendek Bayraktepe Mahallesi’ndeki 100 yıllık Su Değirmeni, Hendek Belediyesi tarafından restore edildi. Tarihi su değirmenine yakın il ve ilçelerden gelen vatandaşlar, çuval çuval mısırlarını öğütüyor.

Tarihi Değirmen Hizmet vermeye başladı


Hendek Bayraktepe Mahallesi’nde yaklaşık 100 yıllık geçmişi bulunan, Yılmaz Duyan’a ait olan ve halen aktif olarak kullanılan ‘‘su değirmeninin “ Hendek Belediyesi tarafından başlatılan restorasyon çalışması tamamlandı. İçi ve dışı tamamen yenilenen su değirmeni
hizmet vermeye devam ediyor.

Mahalle sakinleri de su değirmenine yapılan çalışmadan dolayı Hendek Belediyesi’ne teşekkür etti. Günümüzde halen civar il ve ilçelerden ‘‘su değirmenini’’ duyan ve bilenler mısırlarını çuvallar halinde bırakıp, öğütüldükten sonra teslim almaktadırlar.

Tarihine sahip çıkan bir milletiz

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, tarihine sahip çıkan bir millet olduğumuzu belirterek “ İlçemizdeki tarihi eserlere sahip çıkarak, gelecek nesillere de bunları aktarmalıyız. Çocuklarımızın da tarihine sahip çıkması adına onları bilgilendirmeliyiz. Belediye olarak Bayraktepe Mahallemizde geçmişi yaklaşık 100 yıla dayanan su değirmenini restore ettik ve daha güzel bir yapıya kavuşturduk. Su değirmeni inşallah daha yüzyıllar boyunca burada hizmet verecektir “ dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2018, 14:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184