Tarihi Destanın 105. Yılı

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105’nci yılı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Tarihi Destanın 105. Yılı


Çanakkale Türk Milletinin asil evlatlarının istiklali ve istikbali uğrunu canını feda etmekten asla çekinmedikleri, tarihte eşine rastlanmayan büyük destanının adıdır.

Vatan ve millet aşkıyla canını feda eden kahramanlarımızın emaneti olan bu vatan Büyük Türk Milletinin en mukaddes hatırasıdır.

Düşmana karşı milli mücadelenin meşalesini ateşleyen Çanakkale Zaferi, Türk Milletinin gücünü ve sabrını imtihan etmeye kalkışan hainlerin nasıl bir sonla karşılaşacağını gösteren tarihi bir olaydır.

Vatan bize emanet

“Çanakkale Geçilmez” dedirten, şanlı ecdadımız eşsiz mücadelesiyle milletimizin kaderini ve tarihin akışını değiştirmiştir.

“Ben sizlere taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimize ve tüm kahramanları saygıyla ve dua ile anıyorum.

Şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan bu vatan dimdik ayaktadır ve güçlü bir şekilde kararlılıkla geleceğe ilerlemektedir.

Kahramanlarımızın emanetlerine sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz.


Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2020, 17:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184