TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ AKM’DE BULUŞTU

Hendek Toplum gönüllüleri (TOG) tanışma ve kaynaşma gecesinde AKM Kafeteryada bir araya gelerek eğlenceli vakit geçirdiler.

TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ AKM’DE BULUŞTU


SAÜ Eğitim Fakültesi Öğrencileri Pınar Deliktaş, Büşra Yılmaz, Muhammed Taze ve Muhammed Bilal Özdemir’in organize ettiği gecede kuruluşunun 15. Yıldönümü nedeniyle AKM Kafeteryada bir araya gelen Toplum gönüllüleri güzel projelere imza atmak amacıyla tanışma, kaynaşma, anahtar eğitimleri, hedef belirleme toplantısı, yerelde yapılacak projeleri konuştular. Gecede fikir alış verişinin yanı sıra eğlence programı da düzenlendi.

Hendek Toplum Gönüllüleri Koordinatörü Eğitim Fakültesi PDR Bölüm Öğrencisi Remziye Yürek “Bu, dönemin ilk eğlencesi oldu. Bir yandan da 20 Kasım’daki ihtiyaç sahiplerine göndereceğimiz kalemlerin projesi ve ariel kıyafet bağışı projesinin kutlaması gibi bir şey oldu. Arkadaşlarımız birbiri ile tanıştı ve güzel bir kaynaşma ortamı sağlandı. Sosyal sorumluluk çalışmalarında en önemli şey kimlerle bu projeleri yürüteceğimizdir. Yeni insanlar tanımak yeni çevreler edinmek ve sosyalleşmek üniversitenin bizlere kaçınılmaz fırsatıdır. Geceye dair paylaşımlar gayet güzeldi. Bizlere bu fırsatı sağlayan AKM Kafe’ye de ayrıca teşekkürlerimizi sunmak isterim. Bizleri çok iyi ağırladırlar. Daha güzel projelerle daha güzel kutlamalar gerçekleştirmek ümidiyle. İyilik her yerde. Toplum, gönüllüsü olmaya değer gönüllü kalın” ifadelerine yer verdi.


Koordinatör Remziye Yürek TOG hakkında da kısa bilgiler verdi.

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), 29 Aralık 2002'de yasal kimliğini kazanan bir Sivil toplum kuruluşudur.

Vakıf, ilkelerini belirlerken, farklılıklara saygılı olmak ve farklılıklarla uyum içinde hareket edebilmeyi, herhangi bir dini, ideolojik, siyasi, etnik vb. görüşün savunuculuğunu veya propagandasını yapmamayı benimsemiştir. Gönüllülük temeline dayanarak hareket eden vakıf, amaçlarını; Gençlerin öncülüğünde ve yetişkinlerin rehberliğinde çeşitli sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmek, gençlerin yaratabileceği sinerjiye inanan ve sosyal bir amaca yönelik maddi-manevi yatırım yapabilecek yetişkin gönüllülerin katılımını, rehberliğini ve desteğini sağlamak, çevresindeki sorunlara çözüm üretebilen, kendine güvenen, girişimci ve duyarlı bir gençliğin oluşumuna katkıda bulunmak, toplumda sosyal sorumluluk yönünde farkındalık yaratmak şeklinde açıklamaktadır. “Eleştirmek değil, değiştirmek için” sloganını kullanarak gençliğin enerjisini sosyal faydaya dönüştürmek için çalıştıklarını ifade eden vakıf; hedef kitlesini 17-25 yaş arası gençler olarak belirlemiştir. Bu amaçlar çerçevesinde, hak edenlere karşılıklı burs yardımları, iş yapma becerilerini geliştirmek için staj olanakları, girişimciliğe yönlendirmek için mikro kredi programları ve üretkenlik ve sorumluluk esasıyla proje finansmanı uygulamalarını hedefleri arasında göstermektedir. 2009 yılı itibariyle, 20.000 üzerinde Toplum Gönüllüsü genç vardır ve çoğunluğu üniversite kulüpleri/toplulukları olmak üzere Türkiye'de 103 birim olarak örgütlenmiştir.


Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2016, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184