Trabzon Tanıtım Tırı Hendek’te

Trabzon Kültür, Turizm ve El Sanatları Tanıtım Tırı Hendek’e geldi.

Trabzon Tanıtım Tırı Hendek’te


Karadeniz'in yöresel ürünlerini tanıtmak amacıyla Türkiye'yi gezen Trabzon Kültür,  Turizm ve El Sanatları Tanıtım Tırı Hendek’e geldi.
Karadeniz bölgesinin kültürel ve yöresel ürünlerini tüm Türkiye'ye tanıtmak amacıyla yola çıkan gezici tır, uğradığı şehirlere Karadeniz havasını taşırken aynı zamanda yöresel ürünlerin de tanıtımı ve satışı gerçekleştiriliyor.
Hendek Ticaret Merkezi karşısında Vatandaşlar ile buluşan Tır’da kuru gıda, tereyağı, bal, kaymak, peynir çeşitleri, çay, doğal ve işlenmiş fındıklar, kızılcık ekşisi ve kuşburnu marmelatları, Trabzon kurabiyesi, beton helva, Karadeniz yöresel kıyafetleri ile hediyelik eşyalar, yayık, el yapımı bakırdan tava, cezve, dövme bardak, çaydanlık, sürmene bıçağı gibi ürünler bulunuyor.
Karadeniz Kültürünü tanıtıyorlar

Tanıtım tırı ile Karadeniz kültürünü tüm Türkiye’ye taşıdıklarını dile getiren tanırım tırı görevlileri, Tırımızda çoğu el yapımı, tamamı yöresel gıda ve çeşitli eşyaların ürünleri var. Trabzon’a ait kurabiye, mısır unu, tereyağı, kaymak, peynir çeşitleri, çay, fındık ve el yapımı meşhur Sürmene bıçağı, yine el yapımı bakır; çaydanlık, cezve, bardak, tava çeşitleri, olmazsa olmazlarımızdan Trabzon ile özdeşleşmiş ve sadece Akçaabat ilçesinde yapılan kemençe, Çarşıbaşı ilçesinde el dokumasıyla üretilen ninelerimizin-annelerimizin kullandığı kuşaklar, peştamal, keşan, fular çeşitleri var. Çiçek balı, kızılcık ekşisi ve kuşburnu marmelatları, pestil, meşhur Kars kaşarı, Erzurum İspir yöresinin şeker fasulyesi, dünyaca ünlü ceviz ve tahinden yapılan kışlık-yaz beton helvası ve yöreye özgü birçok ürün var. Hendek’te yaşayan Karadenizli çok insan var. Hemşerilerimiz uğrayıp bu tırda memleket havası soluyor.
Tanıtım Tırı Hendekli misafirlerini bekliyor

Misafirlerimizin illa bir şey almalarına gerek yok, tırımızı gelip görsünler, Karadeniz kültürü ile tanışsınlar. Zaten asıl amacımız insanların memleketimizi tanıması. Yavaş yavaş unutulan kültürel değerlerimizin kaybolmaması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.
Trabzon Yöresel Ürünleri Tanıtım Tırı Hendek Ticaret Merkezi yanında Saat: 9.00-19.00 saatleri arasında Hendekli Vatandaşlara hizmet verecek.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2019, 17:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184