ÜLKEMİZİN MESELELERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ

Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Topluluğu tarafından organize edilen “1. Uluslararası Öğrenci Kongresi” ne katılan öğrenciler, Hendek’i ziyaret etti.

ÜLKEMİZİN MESELELERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ


Hendek Belediyesi’nin misafiri olarak Hendek’e gelen öğrenciler,  Bayraktepe Tesisleri’nde kahvaltı yaptı. Kahvaltıya, Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Baylan, AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Ali İnci, Sakarya Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Topluluğu Başkanı Berna İşçimen ve 25 ilden kongreye gelen öğrenciler katıldı. Programı nedeniyle kahvaltıya katılamayan Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’nün yerine, misafirleri Başkan Yardımcısı Sinan Baylan karşıladı.

Başkan Yardımcısı Sinan Baylan, öğrencilere Hendek’e hoş geldiniz diyerek, Türk Dış Politikası’nda Ermeni Meselesi” konulu kongre düzenleyerek, insanları bu konuda bilinçlendirmelerinden dolayı tebrik etti.

Geçmişinize ve geleceğinize sahip çıkın

AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Ali İnci, de bir konuşma yaparak “ Gençlerimizin geçmişine sahip çıkmaları bizleri mutlu ediyor. Bizim Bayraktepe Tesislerimizin girişinde de “ Geçmişten geleceğe bakıyor, günümüzü bilinçli yaşıyoruz “ diye yazar. Osmanlı büyük millettir. Türkiye Cumhuriyeti, mazluma, mağdura sahip çıkıp el uzatan bir ülkedir. Sizleri tebrik ediyorum. Vatanınıza milletinize sahip çıkıp, bununla ilgili geçmişe yönelik araştırmalar yapmanız takdire şayandır. Türkiye’de ilk defa bir üniversitede bu konuyla ilgili kongre yapıldı. Ülkemizin meselelerine sahip çıkıyoruz ve sahip çıkacağız. Biz de Hendek Belediyesi olarak çözüm sürecine katkı sağlamak adına Hendek ve Diyarbakır arasında bir kardeşlik köprüsü kurduk. Şehit Emniyet Müdürümüz  Ali Gaffar Okkan Hendeklidir ve bizde şehit edildiği yer olan Diyarbakır ile birlikte “ Ali Gaffar Okkan Bir Kardeşlik Hikayesi” konulu sempozyum yaptık. Orada programalar yapıp, 101 Gaffar Okkan çocuğu burada ağırladık. Ankara ve İstanbul’da ziyaretler gerçekleştirdik. Kısacası ülkemize, geçmişimize ve geleceğimize sahip çıkalım “ Dedi.

İnci, misafirleri Bayraktepe hakkında bilgilendirerek, Hendek Kültürevi’ni, rölyefleri ve Osman Bey Anıtı’nı gezdirdi. Öğrenciler daha sonra Selman Dede Mesire Alanı’nı ve Hendek Gençlik Merkezi’ni gezdi.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2015, 15:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184