ÜLKÜ OCAKLARINDA TURAN ÜLKÜSÜ SEMİNERİ

Hendek Ülkü Ocakları Kültür ve Eğitim vakfı her hafta Perşembe akşamları tüm şehitlerin ruhuna atfen Kuran-ı kerim okuyarak dualar ediyor ve seminer programı düzenlemeye devam ediyor.

ÜLKÜ OCAKLARINDA TURAN ÜLKÜSÜ SEMİNERİ


Hendek Ülkü Ocakları Kültür ve Eğitim Vakfı binasında gerçekleşen programda Ülkücü gençler Kuran-ı kerim okuyarak dua ettiler.

MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, MHP Meclis Üyeleri Yaşar Aygüneş, Vural Tutkun, Ülkü Ocakları Başkanı Süleyman Kalk, Yönetimi ve ülkücü gençlerin katıldığı program Okunan Kuran-ı kerim ve duanın ardından seminer ile devam etti.
Turan Ülküsü hakkında seminer veren Eski Ülkü Ocakları Başkanı Öğretim Görevlisi Kartal Türk Turan'ın coğrafi olarak Türk yurtlarının birleşmesi değil, fakat dilde işte fikir de birlik anlayışı ile Ekonomik kültürel siyasi bir birlik ile gerçekleşmesi gerekir. Bunu da Ülkücüler, ülkü ocakları gerçekleştirecektir. Ortak gümrük birliği, dil birliği, aynı alfabe kullanılarak sınırlar kaldırılmalıdır. Dünya petrolünün %65’i doğalgaz % 51 Türk Dünyasının elindedir.  Türk devleti bilgi teknoloji ve sermaye koymalı, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Azerbaycan vb. Ülkeler doğal kaynakları değerlendirilmelidir. Böylece yeni yüzyıl Türk yüzyılı olacaktır diyerek Turan Ülküsü hakkında bilgiler verdi.

Seminer sonunda Hendek Ülkü Ocakları Başkanı Süleyman Kalk, bilgiler veren Öğretim Görevlisi Kartal Türk’e katılımlarından dolayı teşekkür ederek teşekkür belgesi takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2016, 15:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184