UMKE, SAKE ve Tıp Fakültesinden Hendek’te Kamp

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Sakarya Arama Kurtarma Ekibi ve Tıp Fakültesi Öğrencileri birlikte Hendek’te kamp yapıyor.

UMKE, SAKE ve Tıp Fakültesinden Hendek’te Kamp


Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sakarya Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Sakarya Arama Kurtarma Ekibi (SAKE) ve Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri ile birlikte Hendek Selmande’de de kamp yapıyor.

Ortak bir tatbikat

Kamp ile ilgili açıklamalarda bulunan UMKE Sakarya sorumlusu Vural Seçkin, 3 gün sürecek olan kampımızda zorlu doğa şartlarında hayatı idame ettirme, eğitim, kamp ve tatbikat şeklinde ve bunun içerisinde arama kurtarma, trafik kazası, barınak yapma, soğuk havalarda çadır ve barınak olmadığı ortamlarda nasıl hayatta kalınabilir, nasıl barınak yapılabilir bunlarla ilgili eğitimlerimiz olacak. Yaklaşık 60 kişilik bir ekip ile buradayız. Ekip içerisinde Sakarya Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinden arkadaşlarımız, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri arkadaşlarımız ve Sakarya Arama Kurtarma Ekibi (SAKE) arkadaşlarımız ile birlikte farklı kurumlar ile ortak istişareler içerisinde gerçek afet durumlarında hem uyum süreci hem de farklı kurumlarla çalışacağımız için bu uyum sürecini daha etkin hale getirmek amacıyla ortak bir tatbikat gerçekleştiriyoruz dedi.

Kamp konusunda kendilerine destek olan başta Hendek Kaymakamlığı ve Hendek Belediyesine katkılarından dolayı teşekkür eden Seçkin, Siyasi Parti Temsilcilerimiz de ziyaretimize geldiler, ihtiyaçlarımızı sordular kendileri de ayrı ayrı teşekkür ediyoruz diye konuştu.

SAKE Ev sahipliği yapıyor

UMKE ekibinin düzenlediği kamp programına ev sahipliği yapan Sakarya Arama Kurtarma Ekibi (SAKE) Başkanı Erdal Aydın, burada 60 kişi kamp yapıyor. Cuma günü başlayan kamp programı bugün sona erecek. Burada zorlu doğa şartlarında hayatı idame ettirme, doğaya alışma, kamp kurma ve çevre temizliğine duyarlılık konularında eğitim ve tatbikatlar düzenlenecek diye konuştu.

Siyasilerden ziyaret

Kamp süresince Cumhur İttifakı Ak Parti Hendek Belediye Başkan Adayı Ali Kemal Sofu, BBP Hendek Belediye Başkan Adayı Turgut Babaoğlu, İyi Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cihan Kolip ve İyi Parti Hendek Belediye Başkan Adayı Ahmet Mercan kampı ziyaret ederek yetkililer ve ekipler ile bilgi alış verişinde bulunarak kamp hakkında bilgiler edindiler.



Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2019, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184