UMKE VE HAKUT’TAN EĞİTİM TATBİKATI

Sakarya Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Hendek Arama Kurtarma Timi (HAKUT) Kış Eğitimi ve Tatbikatı düzenledi.

UMKE VE HAKUT’TAN EĞİTİM TATBİKATI


Sakarya Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Hendek Arama Kurtarma Timi (HAKUT) Selman Dede mesire alanında 3 günlük Kış Kampı ve Eğitimi düzenledi.

UMKE gönüllüleri ve Hendek Arama Kurtarma Timi (HAKUT) üyelerinin katıldığı Kış şartlarında hayatı idame ettirme Eğitim ve Tatbikat programı 29-31 Ocak tarihleri arasında Hendek Selman Dede Mesire alanında gerçekleştirildi.
İl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Vural Seçkin, Eğitimlerde ekiplerimizin her türlü zor ve olumsuz doğa şartlarında görev yapabilecek düzeye ulaşmalarının sağlanması amaçlanırken, eğitmenlerimiz tarafından katılımcılara arama kurtarma teknikleri, karla kaplı arazide intikal teknikleri ve kış şartlarında hayatta kalma ve hayatı idame ettirme konularında teorik ve uygulamalı olmak üzere eğitimler veriliyor diye konuştu.

Hendek Arama Kurtarma Timi (HAKUT) Başkanı Yakup Borozancı, afetlerin ne zaman hangi koşullarda oluşacağı ve ne şekilde tahribat bırakacağının bilinmemesi nedeniyle gerçekleştirilen bu tür eğitim, kamp ve tatbikatlarla ekiplerimizi her türlü afet durumuna karşı hazırlamaya devam edeceğiz diye konuştu.
Seçkin, katkılarını esirgemeyen başta İl Sağlık Müdürlüğü ve Hendek Kaymakamlığı olmak üzere Eğitimimize bizzat katılarak katkı sağlayan Hendek Arama Kurtarma Timi (HAKUT) Başkanı Yakup Borozancı ve ekibine teşekkür etti.


Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2016, 12:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184