ÜNLÜ OYUNCU ASLAN GENÇLERLE BULUŞTU

Ünlü Oyuncu Mehmet Aslan SAÜ Eğitim Fakültesi Öğrenci Temsilciliğinin düzenlediği “Madde Bağımlılığına Hayır” konulu konferansta gençlerle bir araya gelerek madde bağımlılığı ile ilgili konferans verdi.

ÜNLÜ OYUNCU ASLAN GENÇLERLE BULUŞTU


Ticaret Merkezi konferans salonunda düzenlenen Madde bağımlılığına hayır konulu konferansa MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, Yönetim Kurulu üyeleri, Meclis Üyesi Vural Tutkun, Hendek Ülkü Ocakları Başkanı Süleyman Kalk, Yönetimi, Öğretim görevlileri, Eğitim Fakültesi Öğrenci Konseyi Başkanı Mesut Karayiğit ve öğrenciler katıldı.

Şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Eğitim Fakültesi Öğrenci Konseyi Başkanı Mesut Karayiğit açılış konuşması yaptı.

Özellikle son günlerde yaşadığımız terör olaylarını kınıyor, şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum ifadeleri ile konuşmasına başlayan Eğitim Fakültesi Öğrenci Konseyi Başkanı Mesut Karayiğit, şehit vermekten daha kötü bir durum varsa şehit vermeye alışmış bir toplum haline gelmektir. Ve ne yazıkki artık şehit haberlerine tepkisiz kalıyor geçen gün al bayrağa kanını veren 4 şehitten daha çok futbol müsabakasında ki 4 kırmızı kart konuşulmaktadır. Ülkemizde terör kadar diğer bir önemli tehdit de madde bağımlılığıdır. Millet olarak bu tehdite karşı durmalıyız. Bunda da en büyük rol geleceğin öğretmenleri olarak bizlere düşmektedir.

Dünyada yaklaşık 243 milyon madde bağımlısı bulunmakla birlikte her geçen gün sayısı artmaktadır. Buradan gençlerimize sesleniyorum. Görecek güzel günler var gel kardeşim, güzel aydınlık hayatlar var gel kardeşim. "Gel Kardeşim" projesiyle güzel bir çalışma yapan Mehmet Aslan ülkem ve milletim adına, Hendek'e kadar gelip de bizlere hoş sefalar getirdiği için de öğrenci arkadaşlarım adına şükranlarımı sunuyorum dedi.

Konuşmanın ardından Ünlü oyuncu Mehmet Aslan sahneye çıktı ve gittiği her yerde gençlerin istediği öz çekimini yaptı.

 En büyük terörün madde bağımlılığı olduğunu belirten oyuncu Mehmet Aslan, uyuşturucuya karşı başlatmış olduğu ve yürütücülüğünü üstlendiği "Gel Kardeşim" isimli sosyal sorumluluk projesi ile gençlerle ile bir araya gelerek bilgiler verdi.

Konferansta Aslan, Ülkemizde en büyük sorunu uyuşturucu, asıl sebebi de dünyanın en genç nüfusuna sahibiz. Dünyada uyuşturucunun hızla yayılması noktasında dünya birincisiyiz. En çok uyuşturucunun yayılma noktası Türkiye’dir. Dünyada en hızlı uyuşturucu tüketimi Türkiye’de. Maalesef buna dur demezsek bundan beş yıl sonra her beş gençten biri ya bağımlı olacak, yada bağımlı bir arkadaşının şiddetine maruz kalacak. Dünyada Bonzai organik ürün diye satılıyor ve ucuzda değil. Ancak Türkiye’de dünyada hiç kimsenin yapamadığını yaptılar. Uyuşturucunun çakması yapıldı. Türkiye’de satılan bonzai, dünyada satılan bonzai değil. Çoğu gençlerimizin uyuşturucuya başlama sebebi merak, çaresizlik, umutsuzluk ve sevgisizliktir dedi.

Gençliğin en büyük problemleri arasında yer alan uyuşturucu bağımlılığının çok küçük yaşlara kadar indiğini, uyuşturucu kullanımının dünyada olduğu gibi Türkiye’de de giderek arttığını belirten Aslan, Uyuşturucu ile mücadelede devlete de büyük rol düştüğünü söyleyerek, devletin ebeveynleri bilinçlendirme ile ilgili bir eğitim stratejisinin olması gerektiğini, özellikle sportif ve sosyal alanların oluşturularak bu sorunun önüne geçilebileceğini ifade etti.

Konferans sonunda gençlerden gelen soruları yanıtlayan Aslan’a MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu plaket takdim etti.

Program sonunda gençler Mehmet Aslan’la fotoğraf çekilmek için sıraya geçti.

MHP Meclis Üyesi Vural Tutkun, konferans için Hendek’te bulunan ünlü oyuncu Mehmet Aslan’ı Atlantis et lokantasında ağırlamasının ardından  Eğitim Fakültesini gezerek öğrenciler ile kısa süreli sohbet etti.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2016, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184