ÜYELER DEMİREL İLE DEVAM DEDİ

Hendek Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olağan genel kurulu yoğun katılımla gerçekleşti.

ÜYELER DEMİREL İLE DEVAM DEDİ


Hendek Ticaret merkezi konferans salonunda gerçekleşen Hendek Esnaf ve sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi genel kuruluna Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Siyasi Parti temsilcileri, Esnaf Odaları ve Birlik odaları başkanları, Esnaf Odası ve Hendek Esnaf ve sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı M. Yaşar Demirel, Yönetim Kurulu üyeleri, Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri ve çok sayıda esnaf katıldı.

Genel Kurulda Divan Başkanı Ali Yılmaz olurken Üyeler ise Cemil Varlıca ve Vahdet Çilek’ten oluştu. Kurulda Bakanlık görevlileri de yerini aldı.

Divan teşekkülünün oluşmasının ardından Genel kurul Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Gündem maddeleri teker teker okunarak Genel Kurul üyelerinin ibrasına sunulmasının ardından maddeler oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddelerinden olan seçide 2008 Yılından buyana Başkanlık Görevini yapan M. Yaşar Demirel yeniden Başkanlığa seçildi.

Hendek Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinde Başkan M. Yaşar Demirel olurken Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu. Mustafa Turnacı, Ercan Yılmaz, Mehmet Dere ve İbrahim Özbek

Gündem maddelerinin ardından Olağan Genel kurulda söz almak isteyen üyeler söz aldı. Küçük Sanayi sitesi Kooperatifi Başkanı Cengiz Varlıca konuşmasında sanayi kooperatifinin taleplerini dile getirerek “Sanayi sitemiz yanında tarım alanı vasfı olmayan, imarı yapılırken Küçük sanayi dışında bırakılmış ve bataklık olan bir arazi var. Bu arazileri Büyükşehir Belediye Başkanımızın onaylaması durumunda İmar takasına arsa sahipleri rıza göstermişlerdir. Beş yıldır çözüm aradığımız bu sorunumuza Büyükşehir Belediye başkanımızın destek vereceğine olan inancımız tamdır. Belediye başkanımızın bu konuda ki gayretleri için teşekkür ediyoruz. Esnaflarımıza her zaman destek veren ve her zaman yanında olan SESOB Başkanı Hasan Alişan’a da teşekkür ediyorum” diyerek talebini iletti.

Hendek esnaflarından Orhan Topçu’da değerlendirmelerde bulunarak “ Geçmiş yıllarda yapmış olduğumuz konuşmaların aksine, buradaki tabloyu gördükten sonra, kooperatifimizin geldiği noktayı gördükten sonra, başta Başkan Mehmet Demirel’e, yönetimine ve destek olan siyasetçilere de teşekkür ediyorum. Bir konuya değinmek istiyorum. Bugün bir İnternet haber sayfasında bir açıklama geçti. Deniliyor ki; “Maalesef bazı kendini bilmezler bu işleyişten rahatsızlık duydular ve hak etmediğimiz suçlamalara maruz kaldık. Bugün ağır ceza mahkemelerinde yargılanıyoruz. Hendek halkıda bizi şikayet edenleri de tanıyor” diyerek Başkanın ağzından bir açıklama okuduk. Müfettiş istemek, Başkanın, yöneticinin ve üyelerin hakkıdır. Benim de denetleme kurulunda aldığım görev döneminde kooperatif çok zor durumdaydı. Kooperatifin önünün açılması için müfettiş istedik. O mahkemede bende ifade veriyorum. Kongrenin hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Hendek Esnaf ve sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı M. Yaşar Demirel “ İlçeyi germenin, huzursuz etmenin hiçbir anlamı yok. Biz bu ekibin içinde varken sayın Topçu’da vardı. Hiç kimse buradan 2008 yılından bu yana huzur hakkı almadı. Biz bu konuyu bir muhabbetimizde Sofu’ya anlattık. Konu biraz aksak olmuş. Art niyet yok. Yazan arkadaşta da art niyet yok. Bir anlaşmamazlık olmuş. Artık bu tür şeyleri bırakmak lazım. Basit işler için birbirimizi rencide edecek yazıları da yazmamak lazım, sözleri de söylememek lazım, bize bu yakışır.” dedi.

Özel Bankaların yüksek faizlerinden kurtaracağıma söz veriyorum

Demirel konuşmasını şu şekilde sürdürdü “ Biz bu ilçeye 1.5 yılda 27 milyon tl dağıttık. Halk bankası tarihinde böyle bir kooperatif görmemiştir. Halk Bankası müdiresinden tüm personeline kadar hepsine teşekkür ederiz. Bizlere o günlerde itibar ettiler, itimat ettiler. Büyükşehir Belediye Başkanımız Haziran’da Minibüsçüler arabayı değiştirecek. Halka eski arabayla hizmet ettirmem diyor. Minibüsçüler de bana geliyor 100 bin tl ver. Ben nereden vereceğim. O zaman Büyükşehir Belediye Başkanım, Birlik başkanım gidecek Ankara’ya Hendek’e 10 milyon’u tahsil edecek, bizde parayı vereceğiz. Benim ekibimle birlikte düşüncem şudur. Hendek bu birlik ve beraberliği kaybettirmezse, esnaflarımızı Özel Bankaların yüksek faizlerinden kurtaracağıma söz veriyorum. Yeter ki bizlerin arkasında dursunlar, sahip çıksınlar. Sizler bana güç vereceksiniz. Sizden aldığım güç ile bende bir şeyler isteyeceğim.Her esnafımız bilir ki, benim derdim olduğunda Esnaf Kefalet kooperatifinden 150 bin tl alacağını bilir. Ben bunu yapmak için mücadele ediyorum. Güzel bir genel kurul oldu. Ben şahsım ve yönetici arkadaşlarım adına hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Hendek Büyüyor, Sakarya Büyüyor

Daha sonra söz alan SESOB Başkanı Hasan Alişan “ Güçlü bir teşkilat. Güçlülüğün nedeni ise şudur. Kardeşlik kültüründen geliyoruz. Birbirimize dayanışmayı, beraberliği ve bütünlüğü sağlıyoruz. Yetmiyor Yerel yönetimler ile son derece iyi ilişkilerimiz var. Büyükşehir Belediye Başkanımız bugüne kadar esnaflarımızın sorunlarının konuşulduğu her toplantıda yer almış ve sorunun çözümünde de önemli katkı sağlamıştır. Varlıca’nın anlattığı sorunun altında yatan şey şu. Güzel bir şehir oluşturmaya çalışıyoruz.Bugüne kadar bina altlarında yer alan küçük sanayi esnaflar, Küçük sanayilere toplandı. Ancak gördük ki; Yetmiyor sanayi siteleri. Bu Hendek’in büyüdüğünü, Sakarya’nın büyüdüğünü gösteriyor. Biz sanayimizi büyütmeyi istiyoruz. Sizlerden Hendek’li hemşerilerimin önünde Büyükşehir Belediye Başkanımdan talep ediyorum.” Diyerek Kongrenin hayırlı olmasını temenni etti.

Toçoğlu’ndan Küçük Sanayi Esnafına Müjde

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü kısa bir konuşma yaparak teşekkürlerini iletmesinin ardından sözü Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu aldı “ Sanayiye birkaç defa Küçük sanayi sitesine geldik. Bu konu gündeme de geldi. Bu konunun bu kadar uzadığını bende unutmuşum. Kusura bakmayın. Belediye Başkanımız da burada biz o konuyla ilgili Pazartesi gününden itibaren tekrar bir çalışma yapalım ve bunu çözelim. Biz esnafımızı seviyoruz. Esnafımızda bizi seviyor” diyerek Kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Hendek Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığına devam eden M.Yaşar Demirel Esnaf ve misafirler ile yakından ilgilenerek kendilerine katılımlarından dolayı teşekkür etmesi ile Kongre sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2017, 01:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184