UYUŞTURUCUYA SAVAŞ AÇAN GENÇ HERKESE SESLENDİ

Hendek’te Uyuşturucu madde kullanan ve bırakarak hayata geri dönen M.E yaşadıklarının yanı sıra,uyuşturucu kullanan gençlere , ailelerine,sivil toplum kuruluşlarına ve satıcılar çağrı yaptı.

UYUŞTURUCUYA SAVAŞ AÇAN GENÇ HERKESE SESLENDİ


Uyuşturucu ile hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyleyen  M.E yaşadıklarını anlattı.

M.E yaşadıklarını şu ifadelerle anlattı “Madde kullanıcısı olarak sizlere seslenmek ve yaşadıklarımı anlatmak istiyorum. Öncelikle insanlığımı kaybettirdi.  Aynı tuzağa düşmemeniz için bu söylediklerimi ve yaşadıklarımı dikkate alın (Aileler).  10 senedir ot (kenevir) kullanıyordum. Bunun son 1,5 yılı Bonzai’ye alıştım. 8 sene ot içtim. Ne kimseyi kırdım ne kimseye zarar verdim. Ne kendime ne de aileme zarar verdim. Ne zaman ki bonzai içmeye alıştım. İşte o an o dakika her şeyim bitti. İnsanlığımı, benliğimi, kişiliğimi, her şeyimi kaybettim. Maddi, manevi 1,5 senede tüketti beni. Bu illet o kadar kötü o kadar sinsi ki insana her şeyi yaptırıyor. Sevdiklerini, ailesini, eşini, dostunu, her şeyi kaybettiriyor ve çok kötü yollara sürüklüyor ve insanı insanlığından çıkarıyor. Şükürler olsun ki kurtuldum. Kendimi devletimizin doktorlarına teslim ettim ve başardım. Öncelikle kafamda bitirdim. Çok acılar, çok krizler geçirdim ama yine de almadım. Bu noktada kendinizin savaşı çok önemli. Her şey sizin elinizde. Çok büyük savaş vermek zorundasınız. Ve inan ki bu savaşı başlatırsanız siz kazanacaksınız. İyi, kötüyü yenecek ve o zaman anlayacaksınız, göreceksiniz hayatın, mutluluğun ve tertemiz bir insan olmanın tadını alacaksınız. 1,5 aydır tedavi görüyorum. Doktorlarımızın ve benim büyük gayretimle yendim. Evet, belki yendim demek şuan için doğru değil. Ama ben gerek kendimde gerek kafamda gerek vücudumda bittiğini hissediyorum. Ve çok büyük değişiklikler içinde olduğumu gözle görülür hissediyorum. Bu noktada tamamen kendiniz de her şey.

AİLELER;

Annelerim, babalarım eğer ailenizde dostunuzda ve etrafınızda varsa götürün en yakın bir kuruluşa teslim edin. İnanın siz kazanacaksınız. Hiçbir şeyden korkmayın, korkmasınlar…

YANLIŞI YANLIŞLA DÜZELTEMEYİZ!

Benim ve benim gibilerin sizlere çok ihtiyacı var. En önemlisi aileler çocuklarınıza sahip çıkın, ilgilenin. Benim çocuğum yapmaz demeyin. Sizin çocuğunuz çok iyi olabilir ama ortam bozuk. Kimin başına geleceği belli olmuyor. Ben içip yandım, yanımda ailemi de yaktım. Sizlerde ben ve ailem gibi olmayın. Çocuklarınıza sahip çıkın. Çok acılar çektim, yaşattım.

Gelin anneler, babalar bu acıları yaşamamak ve yaşatmamak için sizlerde yanımızda olun ve bu illete, gelin hep beraber savaş açalım.

Sizler ben ve ailem gibi olmayın…

KULLANICILAR;

Arkadaşlarım, kardeşlerim, ağabeylerim gelin yol yakınken bu pislikten kurtulun. Hiçbir şeyden korkmayın. Gelin en yakın bir kuruluşa (hastane, tedavi merkezleri vb.) teslim olun. Hiçbir şeyden korkmayın. Doktorlar, emniyet teşkilatı, polis, jandarma ve devletimiz her türlü tedaviye destek oluyor ve gülden ağır bir şey de söylemiyorlar. Aksine benim ve sizin gibilerin iyileşmesi için, toplum içine girmemiz için, insan gibi yaşamamız için herkes elinden gelenin çok üstünde gayret gösteriyor ve birçok arkadaşım için geç kalınmış da değil. Ayakta tedavisi mümkün. İnsan önce kendine güvenecek, öz güvenini yerine getirecek, her şeyi kafasında bitirecek. Olmaz bitmiyor demeyeceksin. Çok çabuk pes etmeyeceksin. İnsanlık için, güzel şeyler için, mutlu bir yaşam için her şeye katlanacaksınız. İnanın sonunda siz kazanacaksınız. Ve o zaman insan olduğunuzu anlayacak, hayata bakış açınız değişecek. Gerçek mutluluğu anlayacaksınız. Bu illetten kurtulduğunuzda inanın hayattan aldığınız tadı, zevki, yaşamın anlamını anlayacaksınız. Geçmişe dönüp baktığınızda diyeceksiniz ki; ben bu kadar güzellikler, mutluluklar varken neden kendime eziyet etmişim diyeceksiniz. Tekrar söylüyorum, hiçbir şey için geç değil. Yeter ki ışık olsun. O ışığı da lütfen kendiniz yalın. Ben ailem çok acılar yaşattım. Kimsenin hakkı yok, ailesine, sevdiklerine bu kadar acı yaşatmaya.

BÜYÜKLERİMİZE;

Kaymakamımıza, belediye başkanımıza, emniyetimize, jandarmamıza, siyasi partilerimize, teşkilatlarımıza, ocaklarımıza ve güzel Hendek’imizin ileri gelen büyüklerimize. Gelin hep beraber bu biyolojik silahla savaşalım. Yürüyüşler, etkinlikler düzenleyelim. Ailelerle görüşelim onları bilinçlendirelim. Gençlerimizle ilgilenelim. Sizleri de başlatmış olduğum bu süreçte yanımızda görmek istiyoruz. Hiç kimse olmaz demesin. Bugün bana ya da içenlere yarın da sizin de çocuklarınıza olabilir. Gelin hep beraber bu pisliği temizleyelim.

SATICILARA;

Arkadaşlar yapmayın, satmayın. Gençlerimizi zehirlemeyin. Sırf para kazanmak için gençlerimizi yok etmeyin. Bugün siz başkasının çocuklarını zehirlerken emin olun ki başkası da sizin çocuklarınızı zehirliyor. Olmaz demeyin. Ne ekersen onu biçersin. Kendinizi kullandırtmayınız. Allah’ın verdiği canı siz alamazsınız. Ha birine kurşun sıkmışsınız a bu illeti satmışsınız. İnanın arasında hiç fark yok. İkisi de ölümle sonuçlanıyor.  Güzel memleketimize kötü imaj vermeyiniz. Sizler de gelin elinizi taşın altına sokun ve bu çirkin işten vazgeçin. Tolum içine karışın. İnsan gibi yaşayın. Herhangi biri sizi almaya geldiğinde size verilen para eşinin, çocuğunun, ailesinin kısacası herkesin rızkını getirip veriyorlar. Şimdi soruyorum. Bu para kime yarar olmaz demeyin. Ya bir eşinizden, ailenizden, çoluk çocuğunuzdan çıkar.  Ağabeylerim sizlere yalvarıyorum: Yapmayın, satmayın. Bunu ne satın ne de sattırın. Bitsin bu çirkin şey güzel memleketimizde. Hep birlikte toplum içinde insan gibi yaşayalım. Son olarak; unutmayın, bu dünyanın üstü kadar altı da var. 

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2014, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184