Vali Kaldırım’dan Kaymakamlara ve Kurum Amirlerine Sahada Olun Talimatı

Sakarya valisi Çetin Oktay Kaldırım, kış şartlarının ve kar yağışının etkisini göstermeye başladığı son günlerde yürütülen çalışmalar, İlimiz genelindeki son durum ve tedbirlerin ele alındığı toplantıya başkanlık ederek, tüm yöneticilere sahada olunması talimatı verdi.

Vali Kaldırım’dan Kaymakamlara ve Kurum Amirlerine Sahada Olun Talimatı

Videokonferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Murat Karasu, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri katıldı.

“Sorumluluk Alanlarına İlişkin Bilgi Verdiler”

İlimizde karla mücadele ve kış tedbirleriyle alakalı alınması gereken önlemleri değerlendirmek, ihtiyaç ve eksiklik duyulan konular hakkında gerekli koordinasyonu sağlamak, trafik güvenliğini ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen toplantıda, İlçe Kaymakamları ve ilgili daire amirleri, sorumluluk alanlarında yapılan çalışmalar ve alınan tedbirler konusunda bilgi arzında bulundular.

“Herkes Sahada Olmalı”

Karla mücadele kapsamında Valiliğimizin koordinasyonunda; Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Bölge Müdürlüğü, AFAD İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ile ilgili diğer kurum ve kuruluşlarının süreci yakından takip ettiklerini ve şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını dile getiren Vali Kaldırım, “Meteorolojik veriler ışığında İlimizdeki hava durumuna göre ilgili kurumlarımız, sorumluluk bölgelerinde tüm hazırlıklarını tamamladı, herhangi bir olumsuzluğa karşı da teyakkuz halindeler. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek herhangi bir durumun yaşanmaması ve mağduriyet oluşmaması için tüm ekiplerimiz 7/24 hazır halde olmalı. İlimizdeki hava durumuna göre gereken tüm önlemleri yerinde almamız gerekiyor. Nerede bir ihtiyaç olursa, elimizdeki tüm imkanları seferber edebilmek için koordinasyon ve işbirliğini artırmamız lazım. Hem İlçe Kaymakamlarımızın hem de ilgili tüm kurum amirlerinin sahada olması önem arz ediyor. Bu konuda gereken hassasiyeti göstermeliyiz” dedi.

“En Üst Düzeyde Gayret Gösteriyoruz”

Okulların yarın itibariyle yarıyıl tatiline girecek olmasının, olumsuz kış şartlarında verilecek herhangi bir mücadelede kendilerine avantaj sağlayacağını belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Kıymetli çocuklarımızın ve öğrencilerimizin sağlığı ve güvende olmaları, bizim için en önemli konuların başında gelmektedir. Bununla birlikte vatandaşlarımızın da can ve mal güvenliğini korumak için tüm tedbirlerimizi en üst düzeyde almaya gayret gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın da, alınan tedbirlere uyarak, kış şartlarının ve kar yağışının etkisini göstermeye başladığı bu günlerde daha dikkatli olmalarını ve olumsuz hava koşullarında zorunlu olmadıkça araçları ile yolculuk yapmamalarını istiyoruz” diye söyledi.

“Başarılar Dileğinde Bulundu”

İlimizdeki hava koşullarına göre tüm birimlerimizin birlikte hareket edeceğini ifade eden Vali kaldırım, sahada gece-gündüz görev yapan tüm personellerimize ve güvenlik güçlerimize başarılar temennisinde bulunduğunu da sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184