Vali Nayir Hendekli Muhtarları Dinledi

Hendek ilçesinde düzenlenen Tarım Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarının açılışına katılan Vali Ahmet Hamdi Nayir, daha sonra ilçedeki muhtarlarla bir toplantı yaparak talep ve önerilerini dinledi.

 Vali Nayir Hendekli Muhtarları Dinledi



Hendek Ticaret Merkezi Kongre Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Ahmet Hamdi Nayir’in yanı sıra; Hendek Kaymakam Vekili Yakup Güney, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Süleyman Sercan Candan, ilçe daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Muhtarlarımızın önemli bir yeri ve görevleri vardır

Toplantıda muhtarlara hitaben bir konuşma yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir,Hendek muhtarlarımızdan İl’e gelerek görüşme taleplerinin olduğunu, gelmek isteyenlerin sayısının da 60 civarında olduğu bildirilince buluşmayı İlçede yapmak istediğini dile getirerek, her yerde dile getirdiğimiz gibi muhtarların bizim nezdimizde çok özel bir yeri bulunmaktadır. Vatandaşlarımızla bizim aramızdaki en önemli köprülerden birisi olan muhtarlarımız, halkın taleplerini iletme noktasında da önemli bir görev ifa etmektedirler.

Demokrasimizde de muhtarlarımızın önemli bir yeri ve görevleri bulunmaktadır. Demokrasinin ilk kademe seçimi muhtarlık seçimleridir, arkasından Belediye Meclisleri, Belediye Başkanları, Özel İdaresi olan yerlerde İl Genel Meclis üyeleri, ardından Milletvekili seçimleri, ardından Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar giden farklı seçimlerimiz vardır. İnsanımızı yönetime katmanın ilk basamağını muhtarları seçerek göstermiş oluyoruz.

Her yere hizmet götürmeye çalışıyoruz

Büyükşehir teşkilatı olan İllerimizde altyapı işlerinin önemli bölümü belediyelerimizce yapılmaktadır. Merkezi idare olarak emniyet, asayiş, eğitim, sağlık, kültür, turizm gibi hizmetleri yürütmekteyiz. KIRDES ödeneğimiz geldiğinde de, yine belediyelerimizle irtibatlı bir şekilde alınan müracaatları değerlendirerek aciliyet gerektiren işlerde kullanmaya çalışıyoruz. 2018 yılı başında gelen ödeneğimizle sıcak asfalt yapım işlerini planladık ve büyük ölçüde de bitirdik.

Halkımızın ihtiyaç duyduğu bütün hizmetleri, bütçe imkanları ölçüsünde, personel imkanları ve araç-gereç imkanlarımızla vatandaşımıza sunmakla görevliyiz. Bunu da en etkili, en süratli bir şekilde yapabilme gayesi güdüyoruz. Sorunların çözümü ve taleplerin yerine getirilmesi elbette hem sizi hem bizi hem de halkımızı mutlu ediyor.

Kaymakamlık döneminde yaşadıklarını anlattı

Talepler ve yapılacak işler hiçbir zaman bitmez, daima vardır, olacaktır. Birisi bitse, mutlaka yenisi çıkacaktır, tüm işlerin belirli bir kullanım ömrü vardır, ömrü tamamlanınca bu kez yenilenmesi gündeme gelecektir. Kaymakamlığımın ilk yıllarında köylüler gelip, köyün biraz uzağında bir su olduğunu ve onu köylerine ulaştırmamızı, bundan başka bizden hiçbir şey istemediklerini söylediler. Çalışma yapıp suyu köye getirdikten sonra, bu kez mahallelere çeşme talebinde bulundular, bunu da hallettikten sonra başka bir ilçede şebeke kurulup suyun evlerin içine alındığını, aynısını kendilerine de istediklerini dile getirdiler, bu da halledildikten sonra çamaşır makinelerinin çalışması için basıncın yükseltilmesi talepleri oldu, yüksek depolar yaparak bunu da hallettik. Daha sonra evlere şebeke bağlatılınca suyun yollara akıtıldığını ve her yerin çamur olduğunu belirttiler ve kanalizasyon istediler.  Bir sorun bitse, başka bir talep mutlaka geliyor.

Sorun olmazsa bizlerin önemi de olmaz

Ancak olaya bir de başka yönden bakmak gerekiyor. Vatandaşlarımızın ihtiyaçları olduğu müddetçe, biz kıymetli oluruz. Bütün işler yerine getirilmiş, her ihtiyaç giderilmiş olursa muhtarın da kıymeti azalır, Kaymakamın da kıymeti azalır. Bunun için mutlaka problemler olacak ve bizler de onları çözmeye çalışacağız.

Bu Makamlar bizlere emanet

Bu görevler bana da, sizlere de birer emanettir. Ben Sakarya’nın 24’üncü Valisiyim. Sizlerin de merak edip mahallenizin köy olduğu zamanlardan şimdiye kadar olan tarihçesini, kaç muhtarın görev yaptığını bilmeniz önemlidir. Benden önce 23 kişi Sakarya’ya hizmet edip gitmiş, ben de burada kalıcı değilim, önemli olan geride hoş bir seda bırakarak ayrılmak, arkamızdan güzel şeyler söyletmektir. Görev süreniz içerisinde insanlarla kurmuş olduğunuz irtibat, problemleri çözme yeteneğiniz, onlara önder olmanız ne kadar iyi olursa, görevden ayrıldıktan sonra arkanızdan söylenecek olan şeyler de her zaman güzel olacaktır. Bu mevkilerde, makamlarda ebedi kalacak hiçbir görevlimiz yoktur.

Ülkemizde ve İlimizde huzur hakim

Bugün dünyanın birçok yerinde çok farklı hadiseler cereyan ediyor, insanlar sokağa rahat çıkamıyor, altyapıları, binaları mahvolmuş olan ülkeler bulunuyor. Bir zamanlar televizyonlarda hayranlıkla izlediğimiz ve en güzel koşullara sahip, imarı en düzgün olan şehirler, şimdi birer harabe olmuş durumdalar. Hamdolsun ülkemiz bir huzur ülkesi konumunda, İlimiz de yine öyle. Bunun kadrini, kıymetini bilip bu birlik ve beraberliğimizi devam ettirmemiz gerekiyor. Ülkemizdeki ve milletimizdeki bu birlik ve beraberliği bozma gayreti içerisinde olanlar var, onlara fırsat vermemeliyiz.

Sakaryalı kutsalına saygılıdır

Vatana ait, devlete ait, bayrağa ait, ezana ait ne varsa kutsal saydığımız her konuda, vatandaşımızın hassasiyetleri var. Bu konuda her zaman çok mutluyuz, çok umutluyuz. Sizler de bunun birer parçasısınız. Biz hiçbir ayrım yapmadan Balkanlardan Kafkasya’ya kadar olan coğrafyanın çok değişik yerlerinden, çok değişik kültürlerinden insanımızı bir araya toplayıp, Sakarya’mızda bir huzur iklimini oluşturmuşuz.  Bunlar gayretle elde edilen kazanımlardır, gayretimizi eksik tutarsak, o zaman sıkıntılar ortaya çıkmaya başlar. Bu durum biraz da bisiklet sürmek gibidir, pedalları çevirmeyi bırakırsanız, düşersiniz.  Muhtarlarımız sorumlu oldukları mahallelerle ilgili olarak birlik ve beraberliği sağlamak ve devam ettirebilmek açısından gayret sarf etmeliler dedi.

Sorun, talep ve görüşleri dinledi

Toplantının sonunda muhtarlarımızın tüm taleplerinin değerlendirileceğini ve sorunların çözümü noktasında gerekenin yapılacağını belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış, zengin ormanlık alanlara sahip, doğasıyla huzur veren Hendek ilçesinin kalkınması için herkesle işbirliği içerisinde çalışacaklarını belirterek, tüm muhtarlara görevlerinde başarılar diledi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2019, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184