VATAN PARTİSİ DİRENİŞTEKİ İŞÇİLERİ ZİYARET ETTİ

İşten çıkartılan işçiler işe dönünceye kadar eylemdeyiz

VATAN PARTİSİ DİRENİŞTEKİ İŞÇİLERİ ZİYARET ETTİ


Hendek 2. Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren DONGHEE Fabrikasında eylem başladı. Birleşik Metal İş Sendikasının örgütlenme çalışmalarını tamamlayarak Yetki başvurusunda bulunmasından sonra, İşveren bazı işçilerin işine sudan bahanelerle son verdi.

İşçiler sendikanın önderliğinde arkadaşları işe dönünceye kadar direnişe başladılar.

VATAN PARTİSİ EYLEM ÇADIRINDA

Gece vardiyasından çıkan işçiler, fabrika girişinde kurdukları çadırda eyleme başladılar.

Vatan Partisi Sakarya Milletvekili Adayları Murat Bölükbaşı, Bahtiyar Bodur, Melike Toy ve Nigar Konaş Direnişteki işçileri ziyaret ettiler.

Direnişteki işçilerle sohbet eden Vatan Partisi Adayları, “Emek ve ekmek mücadelesinde sizlerin her zaman yanınızdayız. Mücadelenizin zaferle sonuçlanabilmesi için üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız.” Dediler.

Disk e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası Kocaeli Şube sekreteri Talat Çelik: İşveren örgütlenme çalışmalarımızı haber alır almaz “Sendika daha çoğunluğu sağlayamadı”,  düşüncesi ile örgütlenen işçileri yıldırmak amaçlı sudan bahanelerle bir iki arkadaşımızı işten çıkarttı. Ve fabrikaya yeni elemanlar alarak bizim yetkimizi engellemek amaçlı yeni elemanlar almaya başladı. Ancak onların düşündükleri gibi olmadı. İşçi çok büyük direnç gösterdi. 30 Nisan günü direnişimizi başlattık. Arkadaşlarımız işlerine dönünceye kadar direnişimiz sürecektir. Bu sabah kısa süreli bir gerginlik yaşandı, Jandarma geldi. Ancak DONGHEE işçisi kararlı be tam kadro direnişimizi sürdürüyoruz. Sonuç alıncaya kadar mücadelemiz sürecektir. Bu direniş bir çoban ateşidir. Çevredeki fabrikalar da çalışanlardan önemli destek alıyoruz. Mücadele burada başladı burada işçi arkadaşlarımızla birlikte doğan gün bize ne getiriyorsa başımız gözümüz üstüne. Atılan arkadaşlarımız işlerine geri dönünceye kadar, toplu iş sözleşmesi imzalanarak çalışanlar insan onuruna yaraşır bir ücret alıncaya, gerekli sosyal haklara kavuşuncaya kadar mücadelemiz sürecektir. Diyerek kararlılıklarını belirtti.

Sakarya Taşeron İşçileri Derneği Başkanı ve Vatan Partisi Milletvekili adayı Bahtiyar Bodur “Örgütlenme ve hak arama mücadelenizi yakından izliyoruz. Çalışan ve üreten emekçilerin her Zaman yanında olacağız sizleri kutluyoruz. Başarınız için mücadelenize omuz veriyoruz. Ve başarılar diliyoruz. Dedi.

Atan Partisi Milletvekili Adayı Murat Bölükbaşı: Emekçi kardeşlerimizin kutsal mücadelelerinden dolayı kutluyoruz. Biliyoruz ki gördüğümüz bu mücadele azmi zaferle sonuçlanacaktır. Her zaman yanınızda olacağız. Türkiye Büyük Millet Meclisinde sizin sesiniz olacağız. Dedi.

Vatan Partisi heyeti direnen işçilerin alkışları ile uğurlandı.

 

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2015, 15:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184