Vatandaşlar Anonslarla Uyarılıyor

Koronavirüs salgını nedeniyle Hendekli Vatandaşlar sokağa çıkmamaları konusunda sık sık anonslarla uyarılıyor.

Vatandaşlar Anonslarla Uyarılıyor


Koronavirüs salgını nedeniyle Hendekli Vatandaşlar sokağa çıkmamaları konusunda Belediye hoparlörleri, Camilerden yapılan anonslar, Emniyet ve Jandarma ekipleri tarafından sık sık evde kalmaları konusunda uyarılıyor.

Zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayın

Koronavirüs salgını nedeniyle yürürlüğe giren yasaklar ve genelgeler konusunda da belli aralıklarla Vatandaşlara uyarıcı anonslar yapan Hendek Belediyesi, “Değerli hemşerilerimiz. Evlerinizde kalmanız sizlerin ve sevdiklerinizin sağlığı için hayati derecede önemlidir. Lütfen zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayalım” şeklinde uyarıcı anonslar yapıyor.

Sosyal mesafe kuralı

65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı olan Vatandaşları evlerine dönmeleri konusunda uyaran Emniyet Müdürlüğü ve Belediye Zabıta ekipleri, diğer Vatandaşları da sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda uyarılarda bulunurken, Jandarma ekipleri ise Şehrin giriş ve çıkış noktalarında denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Her Ezan öncesi ve sonrasında

Hendek Müftülüğü, her vakit ezanı öncesi ve sonrasında Cami hoparlörlerinden; “Kıymetli Müslümanlar, Değerli hemşerilerimiz. Salgın hastalığa karşı alınan tedbirlere uyalım. Hem kendi sağlığımızı hem de çevremizdeki kardeşlerimizin sağlığını korumak için evimizde kalalım. Mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmayalım. Başkalarının sağlığını tehlikeye atmanın da kul hakkı olacağını unutmayalım. Dua edelim. Yüce Allah devletimizi ve milletimizi korusun. Ülkemizi ve dünyamızı bu salgından en kısa zamanda kurtarsın. Sağlık çalışanlarımızın ve hastalarımızın yardımcısı olsun, amin” şeklinde Dualar ederek Vatandaşları bilinçlendiriliyor.

Yatsı Ezanı sonrası Dua

Hendek Müftülüğü her vakit ezanı öncesi ve sonrasında okunan Duaların haricinde her Yatsı Ezanı öncesinde ise “Ey bu okuduğumuz ezanların sahibi Yüce Rabbimiz. Sana sığındık. Kapına geldik. Ellerimizi semaya, dillerimizi duaya, gönüllerimizi şefkat ve merhametine açtık.

Peygamberlerin, mazlumların ve muhtaçların dualarına icabet ettiğin gibi şu anda yaptığımız dualarımızı kabul eyle Allah’ım! Bizleri umduklarımıza nâil, korktuklarımızdan emin eyle Allah’ım!

Bütün dünyayı kuşatan salgın hastalık karşısında bizlere inâyetini lutfeyle Allah’ım.

Gazabından rızana, azabından affına sığınıyoruz. Bizleri muhafaza eyle Allah’ım!

Şu anda huzurunda ellerini açarak âmin diyen kardeşlerimizi, iki cihanda aziz eyle Allah’ım!

Her daim mağdurların, mazlumların, gariplerin yanında yer almış; çaresizlere kucak açmış necip milletimizden rahmetini esirgeme Allah’ım!

İlâhi Ya Rabbi! Hastalarımıza şifa, dertlilerimize deva, borçlularımıza kolaylıklar nasib eyle Allah’ım!

Ya Rabbi! Devletimizi, milletimizi, İslam beldelerini ve bütün insanlığı her türlü afetlerden, musibetlerden, kötülüklerden, salgın hastalıklardan muhafaza eyle Allah’ım! İlâhi Ya Rabbi! Zor günlerden geçiyoruz. Birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi daim eyle Allah’ım!

Ya Rab! Bu zor zamanlarda, büyük bir özveri ile gece gündüz demeden çalışan başta sağlık görevlilerimiz olmak üzere tüm çalışanlarımıza yardım eyle Allah’ım.

Bizlere taşıyamayacağımız ağır yükler yükleme Allah’ım!

Ya Rabbi! Dünya imtihanımızı kolaylaştır, musibetler karşısında bilincimizi ve direncimizi artır, bizlere sabır ve metanet ver Allah’ım!

İlâhi Ya Rabbi! Dünyada ve ahirette, mahşer gününde mahcup ve mahzun olmaktan cümlemizi muhafaza eyle Allah’ım!” Duaları ile birlikte Camiilerden tekbirler ve salat-ü ümmiye nidaları yükseliyor.


Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2020, 21:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184